ManşetTürkiye

Melda Onur: Sokağın vekili olmaya talibim

0

CHP’nin 7 Haziran genel seçimleri öncesinde yaptığı ön seçimlerde alt sıralarda kalarak aday olamayan 24’üncü dönem milletvekili Melda Onur, 1 Kasım seçimleri öncesinde aday adayı olduğunu açıkladı.

mel3

Kişisel sitesinde yer alan açıklamada önseçim süresince ve sonrasında sevgi ve dayanışma mesajları ve imza kampanyaları ile kendisine destek olan herkese teşekkür ederek başlayan Melda Onur “Ardımda Türkiye genelinde çok değerli bir kamuoyu desteği olduğunu görmenin sorumluluğuyla yeni dönemde, yarım kaldığını düşündüğüm “yaşam hakları” mücadelemi sürdürmek hedefimle yeniden aday adayı olmakta hiç tereddüt etmedim.” diye duyurdu.

Görev yaptığı sürede partisinin ve meclisin en aktif vekillerinden biri olan Onur, özellikle ekoloji ve çevre mücadelesinin yakından tanıdığı bir isim. Çevre mücadelesi hedefleyerek çıktığı TBMM yolculuğunun ülke koşullarının getirdiği noktada her türlü yaşam hakkının savunulması olduğunu kaydeden Melda Onur açıklamasına “Kimi hayatlara dokunduk, ama dokunamadığımız çok…Bilerek çürütülen yargının, çöp davalarla cezaevlerinde çürümeye bırakılanların seslerini elimizden geldiğince duyurmaya çalıştık. Ama Poyraz Ali hala içerde. Kentlerde yok edilmeye çalışılan yaşam haklarının peşine düştük, Taksim’in ciğerlerini belki kurtardık. Ama İstanbul’un ciğerlerinin kuzeyden başlayarak tahribi sürüyor. Bazı dereleri, ormanları ve yaşamları kurtardık ama bir çoğu, yaylalarımız, köylerimiz büyük tehlike altında. Samistal hala tehdit altında, Arduçlar’ın ormanları yanıyor. “Bu kent, bu köy benim, bu yaşam benim” diyerek sokaklara savrulan çocuklarımızı vurdular, hala vuruyorlar. Ailelerine zulmediyor, katillerini bırakıyorlar. Berkin vurulalı kaç çocuk daha vuruldu? Komşularımıza ne yaptığımızı fark etmek için sahillerimize daha kaç çocuk bedeni vurmalı?

26

Ülke hergün dünden çok daha ağır koşullar yaşıyor. 8 Haziran günü kurulan bomba düzeneği, 20 Temmuz günü ülkeyi patlattı. Bugün sivil, asker, polis, kadın, erkek, genç, yaşlı, herkes aynı öfkenin hedefinde. Bu öfke yaşadığımız toprakları ve halklarımızı daha fazla yakıp kavurmadan “dur” diyebilmeliyiz.” şeklinde devam etti.

Daha güçlü dur diyebilmek için önce CHP yönetiminin kararı ve vatandaşların oyları ile yeniden sokağın vekili olmaya talip olduğunu duyuran aday adayına sosyal medyadan da birçok olumlu tepki geldi.

mel mel2

 

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.