ManşetSpor

Meksika’da düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası’nda üçte üç ile ikinci turdayız

0

Meksika’da düzenlenen Ampute Futbol Dünya Kupası’nda F Grubu’nda mücadele Türkiye grubundaki 3 maçı da kazanarak ilk 16 takım arasında yer alma hakkını kazandı.

Türkiye, grubunda sırası ile Kenya’yı 4 – 1, maça çıkmayan rakibi Liberya’yı hükmen 3 – 0 ve son olarak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ampute milli takımını  ise 5-1’lik sonuçlarla saf dışı bıraktı.

Türkiye, Meksika’nın San Juan de los Lagos kentinde düzenlenen turnuvada F Grubu’ndaki son karşılaşmasını ABD ile oynadı.

İkinci turda rakip İrlanda

Bu sonuçla son 16 turuna yükselmeyi garantileyen ay-yıldızlıl ekip önceki rakipleri gibi ABD’yi de Rahmi Özcan (2), Fatih Şentürk, Barış Telli ve Muhammet Yeğen’in golleriyle 5-1 yenerek grubu 9 puanla lider tamamladı.

Türkiye, son 16 turunda yarın (1 Kasım 2018 Perşembe) TSİ 03.00’te İrlanda ile karşılaşacak. Milliler, turu geçerse çeyrek finalde Rusya-Kenya müsabakasının galibiyle eşleşecek.

Türkiye’nin turnuvadaki karşılaşmalarını TRT Spor naklen yayınlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=f1O5XulCdyA

Türkiye, 2017’de İstanbul’da düzenlenen Ampute Futbolu Avrupa Şampiyonası’nın finalinde İngiltere’yi son dakika golü ile 2 – 1 mağlup ederek turnuvayı zirvede tamamlamıştı.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.