İklim KriziManşet

Meksika’da Antlaşma için Koşullar Oluşmadı!

0
Patricia Espinosa - Meksika Dışişleri Bakanı

Patricia Espinosa - Meksika Dışişleri Bakanı

Çin’deki iklim değişikliği görüşmelerini değerlendiren Meksika Dışişleri Bakanı Patricia Espinosa, dün (18.10.2010) yapmış olduğu açıklamada; Meksika’da düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı’nda (COP 16) yeni bir iklim antlaşması imzalanabilmesi için koşulların henüz oluşmadığını belirtti.

Meksika Dışişleri Bakanı açıklamasında şunları söyledi:

2012 yılında süresi dolacak olan Kyoto Antlaşmasının yerini alacak yeni bir protokolün Cancun’daki toplantıda imzalanabilmesi için koşullar oluşmamış durumda. Cancun toplantısının amacı müzakerelerin devamı için gerekli olan temel gündemi sağlamlaştırmak ve pekiştirmek

Bu ay başında Çin’de düzenlenilen toplantılarda, ABD ve Çin yine anlaşamamıştı; iki taraf da birbirini Meksika toplantısı öncesinde sürmekte olan süreci tıkamakla suçlamıştı.

Cancun’daki COP 16 toplantısına 200’den fazla ülkenin delegelerinin katılması bekleniliyor. Liderler Kopenhag’da düzenlenen COP 15’deki başarısızlığın yarattığı hayal kırıklığını ve umutsuzluğu ortadan kaldırmaya çalışacaklar ancak Cancun’dan bir antlaşma çıkması konusunda ev sahibi ülkenin Dışişleri Bakanı pek umutlu değil. (Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.