Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiEkolojiManşet

Meclis, 8 Ağustos’ta Akbelen gündemiyle olağanüstü toplanacak

0
Fotoğraf: Cansu Acar.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, CHP‘nin başvurusu üzerine, Başkan Numan Kurtulmuş‘un çağrısıyla 8 Ağustos’ta Akbelen Ormanı‘nda yapılan kıyım gündemiyle toplanacak.

Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine Anayasa’nın 93’üncü ve Meclis İçtüzüğü’nün 7’nci maddeleri gereğince, 8 Ağustos 2023 Salı günü saat 15.00′te toplantıya çağırdı.

CHP’nin girişimi

Yeniköy-Kemerköy termik santrallerinin ihtiyacı olan linyit kömürü için madenleri  Akbelen Ormanları’na doğru genişletmek üzere hükümetten yetki alan YK Enerji, temmuz’un son haftasında jandarma korumasında orman sahasına girerek ağaç kesimine başlamış; bölge halkı ve çevre gönüllülerinin büyük direnişiyle karşılaşmıştı.

Kolluk güçlerinin coplu, biber gazlı ve tazyikli suyla yaptıkları müdahale ve gözaltılar, direniş alanına giden CHP ve Yeşil Sol Parti milletvekillerini de etkilemişti.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın 2 Ağustos’ta TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Geçen hafta Akbelen’de bir çevre katliamı yaşandı. Bu çevre katliamı her boyutuyla incelenmesi gerekmektedir” dedi ve Meclis’i konuyla ilgili olağanüstü toplantıya çağıracaklarını duyurdu.

AKP’liler Meclis’i kapatmak için gelecek”

Genel görüşmenin yapılacağından umutlu olmadığını da belirten Günaydın, “Yaşayacaklarımızı ben şimdiden söyleyeyim size. AKP milletvekilleri ‘Meclis’i kapatmak ve tatillerine devam etmek üzere’ Genel Kurul’a gelecekler” diye konuştu.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.