ManşetDünya

Mauripol’de 1300 kişi enkaz altında, Putin Kırım’ın ilhakını kutladı

0

Ukraynalı yetkililer, çarşamba günü Rus bombardımanıyla vurulan Mauripol’deki tiyatro binasının enkazından 130 kişinin kurtarıldığı aktarıldı.Ancak Ukrayna Parlamentosu’nun insan hakları komiseri Ludmyla Denisova,tiyatronun bodrum katında yaklaşık 1300 kişinin mahsur kaldığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski, saldırılardan uzak tutmak için bahçesine Rusça “ÇOCUK” yazılan tiyatro binasının,  Rusya tarafından uydu görüntülerinde yazıyı görmelerine rağmen kasıtlı olarak hedaf alındığını söyledi.

Ağır saldırı altındaki Mauripol’de elektrik, ısı ve yiyecek yokluğu yaşanıyor, yüzlerce sivil tiyatro binasına sığınmıştı. Şehrin dış dünyayla bağlantısı büyük ölçüde kesildiğinden, kayıpların gerçek boyutu henüz bilinmiyor.

İşgalci Rus birlikleri, şehirde  ihtiyaç duyulan malzemelerin tedarikini kesti ve bir çocuk hastanesine, bir üniversiteye ve daha pek çok binaya saldırıda bulundu.

Fotoğtaf: Alexander Ermochenko/Reuters

Başkent Kiev‘de Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgalinden bu yana başkentte 60 sivil ve dört çocuk da dahil olmak üzere toplam 222 kişi öldüğünü duyurdu. Kiev kent yönetiminden yapılan açıklamada, başkentte 241’i sivil ve 18’i çocuk olmak üzere 889 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova‘da Luzhiniki Stadyumu‘nda, Kırım‘ın ilhakının sekizinci yıl dönümünü kutladı.

81 bin kişilik stadyumun doldu ve işgali simgeleyen “Z” sembolüyle donandı. Bazı kamu görevlilerinin işinden edilme tehdidiyle otobüslerle stadyuma getirildiği iddia edildi.

Putin, Kremlin‘in ne yaptığını bildiğini ve bütün amaçlarına ulaşacağını söyledi. Ukrayna’daki yerel halkı soykırımdan kurtardıklarını söyeyen Putin, kalabalığa “Rusya, ileri!” diye seslendi ve tezahürat aldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.