ManşetTürkiye

Marmara ve Kuzey Ege’de lodos etkisini sürdürmeye devam edecek

0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege’de lodos etkisinin süreceğini açıkladı.

Rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege’de güneybatıdan kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edilirken, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Buzlanma ve don olayları yaşanabilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sabah saatlerinde Hakkari ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı, Artvin ve Rize çevrelerinde yağmurlu, yüksek bölgelerde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı; öğle saatlerinden sonra ise Ege’nin kıyı kesimleri ile Çanakkale’nin güney çevrelerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış tahmininde bulundu.

Sabah ve gece saatlerinde de Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis yaşanması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde iki ile beş derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın batı ve kuzey kesimlerde batı ve güneybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege’de güneybatıdan kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.