EkolojiManşet

Maratonculara plastik şişe yerine su kapsülü

0

Londra maratonunda sporculara plastik şişelerde su yerine, yenilebilir su, diğer adıyla su kapsülleri dağıtıldı. Plastik şişe sayısı, geçen yılki 760 binden 215 bine düştü.

Londra’da  Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı) hareketinin yaklaşık iki haftadır süren sivil itaatsizlik eylemleri ve öğrencilerin ‘iklim grevi’ sonucunda, “iklim için acil durum” ilan edilirken, Londra Maratonu’nda da plastik kirliliğiyle mücadele için sporcular ve Ooho işbirliğiyle su tüketiminde yeni bir dönem açıldı.

Bianet.org’un haberine göre, maraton süresince Lucozade Sport tarafından enerji içeceği ve Ooho tarafından suyla doldurulan kapsüller, maraton koşucularına su veren görevliler bu kez koşu parkuru kenarından su şişeleri yerine kapsüllerle bekledi. 30 bin yenilebilir kapsülün hazır bulunduğu maratonda içecek istasyonlarında tüketilen plastik şişe sayısı geçen yıl 760 bine ulaşmıştı. Bu yıl sayının hedeflenen rakam olan 215 bine düştüğü tahmin ediliyor.

Su, meyve suyu ve alkol konulabiliyor

Londra merkezli Skipping Rocks Laboratuvarı tarafından 2014 yılından beri üretilen Ooho su kapsülleri, plastik kirliliğini önlemek üzere üretildi. Kapsüller, su ve meyve suyu gibi soft içeceklerin yanı sıra, müzik festivalleri ve çeşitli etkinliklerde alkollü kokteyller ile de doldurulabiliyor.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.