GündemManşetTürkiye

Manisa’da 5.5 büyüklüğünde deprem

0

AFAD, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde saat 10.21’de 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem, Aydın, Manisa, Muğla ve tüm Ege bölgesinde hissedildi. Deprem yer yüzeyinin 9.29 derinliğinde meydana geldiği açıklandı.  

“İlk tespitlere göre yıkım gözükmüyor” diyen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, henüz ulaşamadıkları yerlerin bulunduğunu kaydetti. 

Manisa Valiliği’nden yapılan açıklama ise şöyle: 

26.06.2020 tarihinde merkez üssü İlimiz Saruhanlı İlçesi Kumkuyucak Mahallesi olan 5,6 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. Depremle ilgili Valiliğimize intikal eden herhangi bir hasar bulunmamakla birlikte, dış mahallelerde inceleme devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

5.5 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 3.6 olan artçı depremler meydana geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da depreme ilişkin yaptığı açıklamada hasar bilgisinin olmadığını, kırsal taramanın devam ettiğini açıkladı.

Manisa’da bu yıl altı deprem oldu  

Manisa’da bu yıl ilk deprem 22 Ocak’ta Akhisar ilçesinde meydana geldi. . 5,4 büyüklüğündeki depremin Merkez üssü Akhisar’dı fakat tüm bölgede hissedildi. Depremin ardından Kırkağaç ilçesi 4,8, Akhisar ilçesi de 4,7 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Depremlerde can kaybı olmadı.

2 Şubat 2020 tarihinde Manisa’da bu kez 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can kaybı ve hasar oluşmadı. Ardından 16 gün sonra 18 Şubat’ta merkez üssü Kırkağaç İlçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Akhisar ilçesi, 23 Şubat tarihinde 4,8 büyüklüğünde bir deprem ile daha sarsıldı.

 

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.