ManşetDoğa MücadelesiKentYerel

Mamaklılar mahallelerinde söz verilen yeşil alanı istiyor

0

Ankara Mamak‘a bağlı Ege Mahallesi‘nde yer alan ve daha önce çöplük olarak kullanılan alanın Mamak Belediyesi’nin meclis üyelerinden habersiz aldığı karar ile spor tesisine karşı çıkan halk imza kampanyası başlattı.

Evrensel’de yer alan habere göre  bölge halkı eski Kömür Deposu olarak da bilinen alanın daha önce kendilerine söz verildiği gibi yeşil alan olarak kullanılmasını istiyor. Mamaklılar tesisin yapılmasıyla alanın ticarileşmeye açılacağını iddia ediyor.

Daha önce itiraz edilmişti

Eski Kömür Deposu (Eski Çöplük) imar planında yeşil alan olarak görünmesine rağmen, beş  yıl önce imar planında değişiklik yapılmaya çalışılmış, ancak mahalle halkının itiraz etmesi ve imza toplayarak karşı çıkmasıyla rekreasyon alanı olarak geri kazanılmıştı.

Ancak geçtiğimiz haftalarda Mamak Belediyesi, “Spor Kompleksi” yapmak için çalışmalara başladı. Ege Mahallesi halkı ise kendi mahallelerinde yapılacak park alanı için söz sahibi olmak ve karar sürecinde yer almak istiyor.

Bölge daha önce şehir çöplüğü olarak kullanılıyordu.

‘Halk yıllardır buranın yeşil olması özlemini taşıyor’

Alanın halı sahalara çevrilmesine karşı çıkan ve yeşil alanın artırılmasını isteyen bölge halkı mahalle muhtarının çağrısıyla 29 Haziran Pazartesi günü de Mamak Ege Mahallesi Eski Kömür Deposu’nda buluştu. Burada projesiz yürütülen çalışmalara dair usulsüzlükleri açıklayan halk, talepleri için imza kampanyası başlatarak haklarını savunacaklarını belirtti.

“Yıllardır atıl durumda olan Mamak Çöplüğü’nün yeşil alan olarak halka kazandırılmasına ihtiyacımız var” diyen mahalle halkı, verilen sözlerin yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Bazı yurttaşlar “En başından söz verilmesine rağmen yıllardır halk, buranın yeşil olması özlemini taşıyor. Kazma vurulunca hepimiz mutlu olduk ama vurulan kazmanın amacı farklı olunca doğal olarak ürküyoruz bu sefer. Bu alanın ticari zihniyetle yapılmasını istemiyoruz” diyor.

Fotoğraf: Ekoloji Birliği

Akkuş: Metan gazını deşarj eden bacalar kapatıldı

Erol Akkuş, yaptığı açıklamada Burası eski çöplük alanı. Orada ciddi anlamda 70 metre derinlikte bulunan çöp metan gazı birikimi var. Orada eskiden gece kondu vardı ve gecekondular yıkıldığında belediye orayı tamamen yeşil alan yapma sözü vermişti. Gazi Üniversitesi’nin metan gazını deşarj etmesi için kurduğu bacaların da bu çalışma ile kapatıldığı belirtiliyor” dedi.

Akkuş, başlatılan imza kampanyası sürecinde mahalle halkının kapı kapı dolaşarak standlar kurarak kendilerinin ne istediğini ve belediyenin ne yapmaya çalıştığını anlatacağını söyledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.