Doğa MücadelesiManşet

Maden karşıtı mücadelenin simge ismi Erzade Yalçıntaş yaşamını yitirdi

0
Erzade Yalçıntaş

Artvin Cerattepe‘de verilen maden karşıtı mücadelenin simge isimlerinden Erzade Yalçıntaş yaşamını yitirdi. Yalçıntaş, hayatını kaybettiğinde 98 yaşındaydı.

Ölüm haberini duyuran Yeşil Artvin DerneğiMadene karşı yaşam mücadelesinin bayrak isimlerinden Erzade Yalçıntaş ninemizi kaybettik. Üzüntümüzü ifade edecek kelime bulamıyoruz. Artvin doğasını anlatırken kutsal bir mekanı anlatır gibiydi” ifadelerini kullandı. 

Açıklamanın devamında “Seni asla unutmayacağız, mücadelemizin her anında senin güzel yüzün hatırımızda olarak ilham almaya devam edeceğiz. Ruhun şad mekanın cennet olsun” denildi.

Karadeniz İsyandadır hesabı tarafından yapılan paylaşımda ise “Artvin Cerattepe maden karşıtı mücadelesinin sembol isimlerinden olan Erzade ninemizi kaybettik” denildi. 

Baş sağlığı dilenen açıklamada “Erzade Nine, Cerattepe bilirkişi keşfinde heyete yaklaşıp ‘Para gider, altın gider, her şey gider. Geriye buralar kalır, doğa kalır’ demişti” ifadeleri yer aldı. 

Gazeteci Pelin Cengiz de “Cerattepe direnişinin simge isimlerinden Erzade Teyze’yi kaybetmişiz, çok üzüldüm. Artvin’de kendisiyle sohbetimizde, ‘ömrüm oldukça mücadelemi sürdüreceğim’ diyerek herkese umut vermişti. Bütün direnenlerin başı sağolsun” paylaşımını yaptı

Gazeteci Özer Akdemir ise kendisinin çektiği bir fotoğrafı paylaşarak “Beş yıl önce bu fotoğrafı çektiğimde yaşı 90’ın üzerindeydi Erzade Yalçıntaş’ın. Direnmenin yaşının olmadığının örneğiydi. Son nefesine kadar Cerattepe mücadelesinden vazgeçmeyen Erzade ninemiz bugün yaşamını yitirdi. Doğanın koynunda rahat uyusun!” dedi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.