Dünyaİnsan HaklarıManşet

Likud milletvekili: Gazze yeryüzünden silinmeli

0

İsrail’de iktidardaki Likud Partisi milletvekili Galit Distel Atbaryan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde etnik temizlik çağrısı yaptı. İsraillilere, “Birbirinizden nefret etmeyin. Canavarlar sizden yeterince nefret ediyor. Düşmandan nefret edin. Canavarlardan nefret edin” diye seslenen Atbaryan, şunları söyledi:

‘Canavarlar ya çitlere veya Mısır topraklarına gidecek ya da ölecekler’

“İç çekişmenin en ufak bir kırıntısı, çıldırtıcı derecede aptalca bir enerji israfıdır. Bu enerjiyi tek bir şeye yatırın; Gazze’nin tamamını yeryüzünden silmek. Gazzeli canavarlar ya güneydeki çitlere gidecek ve Mısır topraklarına girmeye çalışacak ya da ölecekler. Gazze yeryüzünden silinmeli.”

‘İntikamcı ve zalim bir orduya ihtiyaç var’

İşgal altındaki Batı Şeria’da yaşayan Filistinlileri de “Naziler” olarak tanımlayan İsrailli milletvekili, “İntikamcı ve zalim bir İsrail ordusuna ihtiyaç var. Daha azı ahlaka aykırıdır. Tamamen etik dışıdır” yazdı.

Gazze’nin güneyi de bombalanıyor

Hamas‘ın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik saldırısının ardından İsrail’in Gazze’ye bombardımanı sürüyor. İki tarafta toplam can kaybı dokuz bini aştı.

İsrailli vekilin” güneydeki çitler” diye ifade ettiği ve Filistinlilerin gitmesini istediği Gazze’nin güney kısmı da bombardıman altındaki Filistinliler istediği güvenli değil. İsrail ordusunun sivillere Gazze’nin kuzeyini tahliye etmeleri yönündeki ilk talebinden beri, yüz binlerce Filistinli Gazze Şeridi’nin güneyine taşınmıştı.

Ancak İsrail’in Gazze’nin güneyini de bombalamaya devam etmesiyle, Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer insani yardım kuruluşları siviller için hiçbir yerin güvenli olmadığı uyarıları yaptı.

BBC de İsrail’in ‘güvenli’ olarak nitelendirdiği Gazze’nin güneyine saldırılar düzenlediğini kanıtladı. 

Bölgedeki şiddet Gazze’yle sınırlı kalmadı ve İsrail işgalindeki Batı Şeria’ya da sıçradı. Bölgedeki gelişmeleri takip eden insan hakları kuruluşları, Batı Şeria’daki İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik baskısının arttığını söylüyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 648’si çocuk, 2 bin 290’ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını bildirmişti.

İşgal altındaki Batı Şeria’da ise İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.