Kategoriler: LGBTİ+ManşetYerel

LGBTİ+’ların Yerel Gündemi Programı 13-14 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği ve Genç Yeşiller iş birliğinde gerçekleştirilen “LGBTİ+’ların Yerel Gündemi: İhlaller, İmkanlar ve Talepler” adlı program, yerellerinde bir şeyleri değiştirmek isteyen LGBTİ+ aktivistleri arıyor.

Programla, LGBTİ+’ların kentsel hakları, kişilerin ve örgütlerin izleme ve katılım kapasitelerinin güçlendirilmesi ve LGBTİ+’lar ile yerel yönetimlerin karşılıklı ilişkisinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Programa 25 kişi katılabiliyor

Programda sahadan ve akademiden uzmanlar da yer alacakken, yerellerde LGBTİ+’ların yaşadıkları sorunlara yerel yönetimlerin üretebileceği çözümler üzerine tartışmalar yürütülecek.

Program, Türkiye’nin farklı bölgelerinden LGBTİ+ aktivistlerin, örgüt temsilcilerinin ve bireysel olarak bu konuya ilgi duyan ve bu alanda bilgi üretimine katkı sunmak isteyen kişilerin başvurusuna açık.

Toplam 25 kişinin kabul edileceği programda başvuruların değerlendirilmesinde şehir ve cinsiyet kimliği dağılımı gözetilecek ve örgütsel temsiliyeti olan katılımcılara öncelik verilecek.

Etkinliğe buradan kayıt yaptırabilirsiniz.