ManşetLGBTİ+

LGBTİ+ karaktere yer veren Disney animasyonu dört ülkede yasaklandı

0
LGBTİ+ karakter Specter ve seslendiren Lena Waithe

Disney’in Pixar ile ortak animasyonu Hadi Gidelim (Onward) lezbiyen ilişkiye atıfta bulunduğu bir sahne gerekçesiyle Kuveyt, Umman, Katar ve Suudi Arabistan‘da yasaklandı.

Disney, yeni filminde ilk açık LGBTİ+ karakterine yer vereceğini ve karakterin de Lena Waithe tarafından seslendirileceğini duyurmuştu. Yazar, yapımcı ve oyuncu olan Amerikalı sanatçı Waithe,  animasyonda isimli filmde lezbiyen bir polisi canlandırdı.

Sebep, filmde geçen tek bir cümle

Animasyonun veto edilmesinin nedeni ise filmin sadece bir sahnesinde lezbiyen ilişkiye yapılan gönderme.  Bir sahnede LGBTİ+ karakter Specter, “Ebeveyn olmak kolay değil, kız arkadaşımın kızı benim saçımı çekti, tamam mı?” diyor.

Bahsi geçen cümle yüzünden dört ülkede film tamamen yasaklanırken, Rusya’da ise cümledeki kız arkadaş kısmı sansürlenip yerine partner ifadesi konuldu. Cuma sinemalara gelen ve 67 milyon dolardan fazla gişe rakamına ulaşan Hadi Gidelim, Türkiye’de 3 Nisan’da vizyona girecek.

Daha önce de LGBTİ+ karaktere yer verildi

Disney daha önce de eşcinsel karakterlere yer vermişti. 2019 yapımı Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi (Star Wars: The Rise of Skywalker) filminde aynı cinsiyette iki askerin öpüşmesi ve 2017 yapımı Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast) filminde LeFou adlı eşcinsel karakterin resmedilmesi ses getirmişti

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.