Kültür-Sanat

Leica ile Fotoğraf Sohbetleri etkinlik serisi ‘Sokağın Fotoğrafı’ söyleşisi ile devam ediyor

0

Leica ile Fotoğraf sohbetleri etkinliklerinin yedincisi 11 Nisan 18.30’da Leica Store İstanbul’da Sadık Üçok ve Engin Güneysu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Fotoğraf bir anın en ince kesitlerini sokaktan toplayarak hem arşivsel ve hem de estetik bir imza ile taçlandırır. Çünkü hayat sokaktadır. Sokak fotoğrafçılığı makine ve aksesuarların kapalı mekânlardan dışarı ve taşınabilir formatta çıktığı günden bu yana, 100 yılı aşan, gündelik hayatı belgeleyen ve şekillendiren süreçte, insan ve mekân ilişkisini belki de en doğrudan yolla anlatan fotoğraf biçimidir.

Murat Gür’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilecek, sokak ve fotoğraf ilişkisine dair çok yönlü bu sohbete katılım herkese açık.

Sadık Üçok

1985 yılında başlayan fotoğraf hayatını 1992 yılından bu yana profesyonel olarak sürdürüyor. Ulusal ve uluslararası ödüllere sahip olan fotoğrafçı yurt içinde ve dışında birçok fotoğraf sergisine katıldı, fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliği yaptı.

2014-2018 yıllarında Almanya’da fotoğrafçı Ralf J. Diemb ile birlikte 6 ayrı sergi açtı ve aynı fotoğrafçı ile birlikte Almanya’da “Hayat-Leben” isimli bir fotoğraf kitabı yayımladı. İkilinin, İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde açtıkları sergi halen devam etmektedir. Kitap, dergi ve reklam sektörü için grafik tasarım ve resimlemeler yapmaya devam eden Sadık Üçok, İfsak’ta ve kişilere özel Fotoğraf ve Photoshop eğitmenliğinin yanı sıra Belgesel ve Sokak Fotoğrafçılığı alanında çalışmalarını sürdürüyor.

Engin Güneysu

1981’de Samsun’da doğdu. Fotoğrafçılık kariyerine 2004 yılında İzmir’de Cena Reklam Ajansında fotoğraf editörü olarak başladı. 2008 Uluslararası National Geographic Fotoğraf Yarışması Türkiye ayağında, gezi kategorisinde ikincilik ödülü aldı. Bununla birlikte eserleri birçok yarışmada ödül, derece ve sergilemeye hak kazandı.

Fotoğrafları 2011’de açılan Türkiye Fotoğraf Müzesi özel koleksiyonunda yer almaktadır. Şu sıralar çeşitli dergiler için editoryal işler çekip 2012’den bu yana Agence Le Journal fotoğraf ajansı bünyesinde fotoğrafçılık yapmaktadır.

Sokak Fotoğrafçılığı ve Mobil Fotoğrafçılık üzerine yurt içinde ve dışında atölyeler düzenlemekle beraber bu günlerde fotoğraf kitabı ve belgesel video çalışmalarına ağırlık vermektedir. (Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.