ManşetDoğaDünya

Laura Kasırgası ABD’ye ulaştı: Altı kişi öldü, yüzlerce ev yerle bir oldu

0

Amerika Birleşik Devletleri’ni vuran Laura Kasırgası, Louisiana eyaletinde altı kişinin ölümüne, su taşkınlarına ve birçok binanın ise yerle bir olmasına sebep oldu. Yetililer, kasırga karaya çıktığında şiddetinin dördüncü seviyedeki ‘felaket’ boyutunda olduğunu söyledi.

Eyalet sağlık bakanı Perşembe günü yaptığı açıklamada dört kişinin evlerinin üstüne devrilen ağaçlar, bir kişinin bindiği teknenin batması ve başka bir kişinin ise jeneratörün neden olduğu karbon monoksit zehirlenmesi sebebiyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kimya fabrikasında yangın

Westlake’te yer alan bir kimya fabrikasında ise kasırga sebebiyle yangın çıktı. Yangından 24 saat sonra dahi fabrikadan çıkan klor gazı çevreye yayılmaya devam etti.

Louisiana, Teksas ve Arkansas’ta en az 867 bin ev ve işyeri Perşembe öğleden sonra elektriksiz kaldı.

‘Beklediğimizden daha az etkili’

Vali John Bel Edwards düzenlediği basın toplantısında kasırganın beklediklerinden daha az etkili olduğunu ancak buna rağmen çok fazla hasara yol açtığını söyledi. Edwards, “Bu, Louisiana’da karaya inen en güçlü fırtınaydı. Yaşamı tehdit eden koşullar devam ediyor” dedi.

Laura Kasırgası ABD’ye ulaşmadan önce vurduğu Haiti ve Dominik Cumhuriyeti’nde 23 kişinin ölümüne sebep olmuştu.

Ulusal Kasırga Merkezi günler öncesinden yaptığı uyarıda kasırganın şiddetini artırarak ilerlediğini söylemiş, Teksas ve Louisiana yarım milyondan fazla kişi için tahliye kararı çıkarılmıştı.

Arkansas’ta sel tehlikesi

Ulusal Kasırga Merkezi yaptığı açıklamada Teksas ve Lousiana’da etkili olan Laura Kasırgası’nın yön değiştirerek Perşembe öğleden sonra güney Arkansas’a geçtiğini ve 24 km/sa hızla kuzeydoğuya ilerlediğini söyledi.

Kasırganın Arkansas’ın iç kısımlarında yağış uyarısı veren merkez, sel taşkınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.