ManşetSpor

Lale Orta, MHK’nin ilk kadın başkanı oldu

0

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu‘nun (MHK) yeni başkanının Lale Orta olduğunu açıkladı.

Orta başkanlığındaki MHK’nin üyeleri Tolga Özkalfa, Ahmet İbanoğlu, Cemalettin Ali Konak, Prof. Dr. Ali Kızılet, Süleyman Abay, Sadettin Güler, Aynur Asun Akar ve Hamza Mısır oldu.

TFF tarafından Orta’nın başkanlığına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla; Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı‘na Prof. Dr. Lale Orta’yı getirmiştir.

Türkiye’nin ilk kadın futbol antrenörü, ilk kadın futbol hakemi ve FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olan Prof. Dr. Lale Orta başkanlığında göreve başlayacak olan MHK’nın; futbola değer katarak Türk futbolunu uluslararası alanda daha yüksek seviyelere getirmek için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğine inanıyor, yeni MHK Başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diliyoruz.”

Orta: Dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri…

1 Ocak 1960’da İstanbul’da dünyaya gelen Lale Orta, Türkiye’nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemidir.

Futbolcu, futbol antrenörü, futbol hakemi ve akademisyen olan Orta, erkek liginde yirmi yıl hakemlik yapmış ve bin beş yüzün üzerinde maç yönetmiştir.

2000’de tamamladığı doktora tezi ile ülkenin ilk kadın futbol doktoru unvanını alan Lale Orta, dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olarak biliniyor.

60 uluslararası maç yönetmiş olan Orta, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmaları ile de biliniyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.