Lale Orta, MHK’nin ilk kadın başkanı oldu

Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanı Lale Orta oldu. Orta, Merkez Hakem Kurulu'nun ilk kadın başkanı oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu‘nun (MHK) yeni başkanının Lale Orta olduğunu açıkladı.

Orta başkanlığındaki MHK’nin üyeleri Tolga Özkalfa, Ahmet İbanoğlu, Cemalettin Ali Konak, Prof. Dr. Ali Kızılet, Süleyman Abay, Sadettin Güler, Aynur Asun Akar ve Hamza Mısır oldu.

TFF tarafından Orta’nın başkanlığına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla; Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı‘na Prof. Dr. Lale Orta’yı getirmiştir.

Türkiye’nin ilk kadın futbol antrenörü, ilk kadın futbol hakemi ve FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olan Prof. Dr. Lale Orta başkanlığında göreve başlayacak olan MHK’nın; futbola değer katarak Türk futbolunu uluslararası alanda daha yüksek seviyelere getirmek için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğine inanıyor, yeni MHK Başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diliyoruz.”

Orta: Dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri…

1 Ocak 1960’da İstanbul’da dünyaya gelen Lale Orta, Türkiye’nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemidir.

Futbolcu, futbol antrenörü, futbol hakemi ve akademisyen olan Orta, erkek liginde yirmi yıl hakemlik yapmış ve bin beş yüzün üzerinde maç yönetmiştir.

2000’de tamamladığı doktora tezi ile ülkenin ilk kadın futbol doktoru unvanını alan Lale Orta, dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olarak biliniyor.

60 uluslararası maç yönetmiş olan Orta, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmaları ile de biliniyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR