DünyaManşet

Kuzey Kore’nin açlıkla mücadele yöntemi: Halka siyah kuğu yeme çağrısı yapıldı

0

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkedeki açlık ve kıtlıkla mücadele için halka siyah kuğu yeme çağrısında bulundu.

Siyah kuğunun daha fazla protein içerdiği, kansere karşı etkili olduğu iddia edildi.

‘Endüstriyel kuğu yetiştirme bölümü açıldı’

Kuzey Kore’de yayımlanan Rodong Sinmun gazetesinin haberine göre, Kwangpho Ördek Çiftliği’nde sıhhi muayene odaları ve üreme için gerekli koşullar bulunan geniş bir endüstriyel kuğu yetiştirme bölümü açıldı. Gazete, açılışa iktidar partisinin Güney Hamgyong Eyaleti yöneticisi Ri Jong Nam‘ın da katıldığını belirtti.

Kuğu yetiştiriciliğinin “halkın geçim kaynaklarının ve yaşam standartlarının iyileştirilmesine katkıda bulunacağı” yönünde görüşler paylaşan gazete, siyah kuğunun leziz, tıbbi değeri yüksek ve kansere karşı etkili olduğunu ileri sürdü.

ABD-Güney Kore merkezli Kuzey Kore haberleri sitesi NK News de, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang‘da 2020 yılında siyah kuğu yetiştirilmeye başlandığını yazmıştı. Haberde, yerel medyanın Kuzey Kore Tarım Bakanlığı’ndan bir araştırmacıya atıfta bulunarak siyah kuğu etinin “diğer etlere kıyasla daha fazla protein içerdiği ve daha kolay sindirildiği”ni kaydettiği belirtilmişti.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi‘nin perşembe günü yaptığı açıklamaya göre Kuzey Kore lideri Kim, topyekun tarım seferberliğinin parçası olarak her tahıl tanesinin güvence altına alınmasını söyledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.