DünyaManşet

Kuzey Kore – ABD gerilimi tırmanıyor: Pyongyang’dan, ‘ABD üssünü vururuz’ tehdidi

0

Kuzey Kore yönetimi Başkan Trump’ın sert açıklamalarına tehditle yanıt verdi. Kuzey Kore, Pasifik Okyanusu’ndaki ABD’ye bağlı Guam Adası’nı hedef gösterdi.

Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump’ın sert uyarılarına rağmen ABD’yi yeniden nükleer saldırıyla tehdit etti ve önleyici darbe de vurabileceğini duyurdu. Bir Kuzey Kore askeri temsilcisi resmi haber ajansı (KCNA) kanalıyla yaptığı açıklamada ‘ABD’nin kışkırtmada bulunduğu tespit edildiği takdirde ilk darbeye başvurabileceklerini’ söyledi.

Askeri sözcü Pyongyang yönetiminin, hava üssünün bulunduğu ABD’nin Pasifik Okyanusundaki Guam adasına orta ya da uzun menzilli füze saldırısı düzenleme stratejisini de titizlikle gözden geçirdiğini’ belirtti. Sözcü Devlet Başkanı Kim Jong Un’un emir vermesi durumunda bu planın derhal uygulanacağını sözlerine ekledi.

Trump, bu açıklamadan kısa süre önce tehdit etmekten vazgeçmediği takdirde Kuzey Kore’ye ‘ateş ve öfkeyle’ karşılık vereceklerini söylemişti. Trump gazetecilere yaptığı açıklamada “Kuzey Kore tehditlerinden vazgeçse daha iyi olur. Aksi takdirde ABD dünyanın şimdiye kadar tanık olmadığı ‘ateş ve öfkeyle’ tepki gösterecektir” dedi.

Kuzey Kore yönetimi ise ‘ABD askeri saldırıya kalkıştığı takdirde nükleer güçlerinin ciddi bir ders vereceğini’ duyurmuştu.

Pyongyang’dan yapılan açıklamada ayrıca ağırlaştırılmış BM yaptırımlarının Kuzey Kore’yi nükleer programından vazgeçirtemeyeceğini ve Washington yönetimi hasmane tutumunu sürdürdüğü müddetçe müzakere masasına oturmayacakları belirtilmişti.

 

(DW Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.