Doğa MücadelesiManşetTarım-Gıda

‘Kuyu Kurumadan’ su çalıştayları, yarın Seferihisar’da başlıyor

0

KEÇİ Kültür Ekoloji Çevre ve İletişim Derneği’nin çağrısıyla İzmir’de Gediz ve Küçük Menderes havzaları üzerinde bulunan beş ilçede su çalıştayları düzenlenecek.

Türkiye‘nin hızla “su fakiri” ülke konumuna ilerlediğine ve acil tedbirler alınmadığı taktirde bir gıda krizi ile karşı karşıya kalabileceğine vurgu yapan Dernek, 2022 yılını “Kuyu Kurumadan” üst başlığı ile su çalışmalarına ayırdı.

Bu kapsamda düzenlenecek çalıştaylarda  Gediz ve Küçük Menderes havzaları üzerinde bulunan Seferihisar, Selçuk, Ödemiş, Çiğli ve Foça ilçelerinde yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, sulama birlikleri, üretici kooperatifleri, akademisyenler, uzmanlar ve çiftçiler bir araya geliyor.

Suyun yüzde 74’ü tarımsal üretim sırasında kullanılıyor ve bu suyun çok büyük bir kısmı sulama sırasında kayboluyor.

İlk çalıştay yarın Seferihisar’da, muhtarlar, sulama birlikleri, kooperatifler, sivil toplum örgütleri ve üreticiler; Seferihisar Belediyesi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisleri Odası’nın katılımıyla gerçekleşecek.

Tarımsal üretimde daha bilinçli ve geleceği öngören bir su kullanımının yolları ve yöntemleri tartışılacağı çalıştayda su krizinde gelinen nokta, su yönetimi, çözüm önerileri, iyi uygulama örnekleri tartışılacak, üreticilerin sahadan ilettiği bilgiler ve uzmanların bilimsel katkılarıyla geleceğe dönük yaklaşımlar değerlendirilecek ve bu çalıştaylardan çıkan sonuç raporu kamuoyu ile paylaşılacak.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.