SağlıkKoronavirüs SalgınıManşet

Kütahya’da 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma kısıtlaması

0
Fotoğraf: AA

Kütahya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması üzerine Valilik 65 yaş ve üzeri yurttaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirdi. Yasak kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 11.00-16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarıya çıkabilecek. Ancak bu saatler dışında çıkmaları yasak olacak.

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verileceği belirtilen açıklamada, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında adli işlem yapılacağı ifade edildi.

Muaf tutulacak meslek ve kişiler

AA’nın aktardığında göre Kütahya Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Vali Ali Çelik Başkanlığında bir araya geldiği toplantı sonrası açıklamasında yasaktan muaf tutulacak kişi ve meslekler şu şekilde olacak:

Doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, belediye başkanları, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri olmak üzere kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenlerin, işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenlerin, meslek odaları başkanları.

 

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.