ManşetTürkiye

Kürkcü’nün makam aracı bisiklet

0

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Meclis’e bisikletiyle geliyor. Kürkçü, evinden taksiyle 15 dakikada geldiği Meclis’e, bisikletiyle 3-4 dakikada geldiğini söyledi.

Meclis’e bisikletiyle gelmeyi tercih eden BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü , hem milletvekillerinden hem de personelden yoğun ilgi görüyor.

Bisikletini, odasının bulunduğu Halkla İlişkiler Binası’nın girişine park eden Kürkçü, bisiklet sürerken kaskını takmayı da ihmal etmiyor.
İstanbul’da, ”şehrin çok inişli-çıkışlı olması, trafikte bisiklete saygı gösterilmemesi” nedeniyle sadece mahalle içinde bisiklet kullanan Kürkçü, Ankara’da ise şehrin trafiğine çıkıyor.

Kürkçü, evinden taksiyle 15 dakikada geldiği Meclis’e, bisikletiyle 3-4 dakikada ulaşabiliyor.

3 yıldır bisiklet süren Kürkçü, ”Şehir içinde oturunca, başka da bir imkan yok” diyor.

Araç kullanımının ekolojik açıdan da büyük problem olduğuna işaret eden Kürkçü, bisikleti tercih etmesini şöyle açıklıyor:
”Karbon yakıtları kullanmak, hem buna karşı konuşmak hem onları kullanmaya devam etmek, çok yaman bir çelişki. Ben bu çelişkiden de kendimi kurtarmak için imkan yarattım. Hem ulaşım kolaylığı sağlıyor hem de düşündüğüm gibi yaşamak için bu bir imkan. Hep yaptığım bir şeyi yapmaya devam ettim. Meclis’e bununla gelince gösterisel bir yanı oluyor ama bu kaçınılmaz bir şeydi. Bugüne kadar saklanmaya çalıştım ama yakalandım sonunda, burada kurtuluş yok. Meclis’te gizli bir şey… En azından biz yapamayız.

ANKARA ‘DA TRAFİKTE DAHA SAYGILILAR
Şehir içinde oturanlar için bisiklet iyi ancak uzaktan gelenler için otobanda sürmek, araçların size saygı göstermesini beklemek, biraz çelişkili olabilir. Yüksek hız yapılan yerlerde, trafik yasası da sanıyorum buna uygun değil, otobana çıkamaz. Uzaktan gelenler otobandan geliyorlar.”

Kürkçü, Ankara ve İstanbul trafiğini de karşılaştırarak, Ankara’da şehir içinde trafiktekilerin, İstanbul ‘a göre daha saygılı olduğunu gördüğünü söylüyor. Kürkçü, İstanbul ‘daki trafiği ise ”Genelde sizi görmezler, yokmuşsunuz, cammışsınız gibi davranırlar. Burada öyle değil. Böylesi o yüzden benim için iyi” sözleriyle anlatıyor.

Bisikletiyle Meclis’e giriş çıkışta sorun yaşamadığını dile getiren Kürkçü, Meclis güvenliğinin, bu açıdan eğitimli ve saygılı olduğunu belirtiyor.
Bisikletinin, lityum iyon pille çalıştığını ancak pedal çevrilmediği takdirde hareket etmediğini ifade eden Kürkçü, yokuş çıkarken bisikletin bu özelliğin iyi olduğunu anlatıyor. Kürkçü, pille günde 55 kilometre gidilebileceğini, sonra şarj edilmesi gerektiğini ifade ediyor.
Herkesin spor yapması gerektiğini, bunun şart olduğunu kaydeden Kürkçü, bisiklete günde yarım saat bindiğini ancak ”spor yaptım” diyebilmek için bu sürenin 1 saat olması gerektiğini belirtiyor.

Bisiklete binmesinin hava durumuna göre değişip değişmediğine yönelik soruya Kürkçü, ”Yağmur yağınca kaçıyoruz” karşılığını veriyor.
Kürkçü, bisiklet kullanırken kask kullanmayı da ihmal etmiyor. Kürkçü, ”Bunlar şart. Kafayı çatlatınca, toplaması çok zor” diyor.
Trafikte şimdilik bir sorun yaşamadığını dile getiren Kürkçü, ”Bisikletli geliyor yol verelim” diyenin de olmadığını söylüyor. Kürkçü, ”Burada da herkesin acelesi var” diyor.

Röportaj sırasında Kürkçü’yü bisikleti üzerinde gören CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ”Ertuğrul Bey, bizi imrendirdi” demesi üzerine Kürkçü, ”Hepinizi bekliyorum” diye karşılık verdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.