ManşetTürkiye

KTÜ’de öğrencilere polis saldırısı

0

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) panele katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu protesto etmek için yürüyüşe geçen 32 öğrenci polis saldırısıyla gözaltına alındı

KTÜ’ye “Doğu Karadeniz Bölgesi Heyelan ve Taşkınları Sempozyumu”na katılmak üzere gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu ve hidroelektrik santral projelerini protesto etmek isteyen KTÜ Öğrenci Kolektifi üyeleri polis saldırısına uğradı.

Üniversiteliler, KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki vali, belediye başkanı, bürokrat ve muhtarların çağırıldığı sempozyum dolayısıyla HES’leri protesto etmek istedi. Salona doğru yürüyüşe geçen KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi üniversiteliler “Dereler özgürdür özgür akacak”, “Karadeniz halkının yanındayız”, “Eroğlu üniversiteyi terk et” sloganları attı.

Öğrencilerin önü kültür merkezi önünde polis tarafından kesildi. Üniversitelilerin dağılmayı kabul etmemesi üzerine çevik kuvvet öğrencilere saldırarak darp etmeye başladı. Polise direnen ve yumurta atarak karşılık veren Öğrenci Kolektifi üyesi 32 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilere polis otobüs içerisinde de biber gazı sıktı.

Saldırı esnasında polislerin yere yatırdıkları öğrencilerin üzerine bastığı görüldü.

4 öğrenci saldırı sırasında yaralanırken, gözaltına alınan öğrenciler uzun süre kampus içerisindeki polis otobüsünde bekletildi.

Sendika.Org

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.