ManşetSpor

Kortların yeni yıldızı: Cori Gauff

0

ABD’li 15 yaşındaki tenisçi Gauff, Wimbledon’da yıldızlara set vermeden rekor kırdı

Amerikalı 15 yaşındaki tenisçi Cori Gauff güçlü rakipleri Venus Williams ve Magdalena Rybarikova‘yı eleyerek, Jennifer Capriati’nin ardından Wimbledon’da son 32 turuna kalan en genç tenisçi unvanını elde ederek tarihe geçti. Gauff üçüncü tura gelene kadar rakiplerine set dahi vermedi.

Elde ettiği başarıyla tüm dünyanın dikkatini bir anda üzerine çeken Cori Gauff, 13 Mart 2004 doğumlu.

2018 Roland Garros‘ta gençlerde şampiyon olan Gauff, eleme turunda dünya sıralamasının 94’üncü ismi birinci torbadan gelen Aliona Bolsova‘yı 6-3 ve 6-4 ile 2-0 yenerek birinci tura yükseldi. Gauff, ilk turda Wimbledon’da beş kez mutlu sona ulaşan 39 yaşındaki Venus Williams’ı iki sette de 6-4’lük skorla eleyerek ikinci tura yükseldi. Genç tenisçi ikinci turda da yine set vermeden, 2017’nin Wimbledon yarı finalisti Magdalena Rybarikova’yı 6-3’lük setlerle turnuva dışına itti.

Cori Gauff, Venus Williams’ı elediği maçtan sonra yaptığı açıklamada “Hayatımda ilk kez bir maç sonunda ağladım. Bunun mümkün olabileceğini hiç düşünmemiştim. Kendimi bir rüyada gibi hissediyorum. Bana, Wimbledon’da oynama fırsatı verildiği için minnettarım.” dedi. Gauff, Williams kardeşlerin kendisine ilham verdiğini de sözlerine ekledi.

Gauff, üçüncü turda ise Slovenyalı Polona Hercog‘u 2 saat 46 dakika süren ve iki kez maç sayısı çevirdiği karşılaşmada 3-6, (9)7-6(7) ve 7-5’lik setlerle yenerek dördüncü turda eski dünya bir numarası Simona Halep‘in rakibi oldu.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.