Koronavirüs SalgınıManşet

Koronavirüsün ortaya çıktığı eyalette son 24 saatte sıfır vaka bildirildi

0
Fotoğraf: AP- Andy Wong

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının başlamasından bu yana, Çin ana karasında virüsün ilk yayıldığı Hubei eyaletinde ilk kez 24 saat içerisinde herhangi bir vaka ortaya çıkmadı.

Güney Çin Sabah Postası’nda yer alan habere göre Ulusal Sağlık Komisyonu, Hubei eyaleti içerisinde ilk kez yeni bir vaka kaydedilmediğini müjdeledi. Ülke genelinde ise hepsi denizaşırı seyahatlerle bağlantılı 34 yeni enfeksiyon bildirildi.

 70 bin 420 hasta iyileşti

Yeni ölümlerin sayısı ise tek basamağa düşerek, toplam ölüm sayısı 3 bin 245’e ulaştı. Komisyon, bu süreç içerisinde toplam vaka sayısının 80 bin 928 olduğunu, bu hastaların ise 70 bin 420’sinin iyileştiğini açıkladı.

Koronavirüsün yayılma hızı Çin’de Şubat ortasından bu yana azalışa geçti. Grafik: Worldometer

Pandeminin merkezi artık Avrupa

Dünya Sağlık Örgütü ise pandeminin merkez üssünün şimdi Avrupa’ya taşındığını ve İtalya’daki ve kıtadaki diğer ülkelerin vakalarının yükseldiğini söyledi. İtalya’da virüs kaynaklı ölüm sayısı kısa süre içerisinde 2 bin 978’e yükseldi. Almanya, İngilitere ve Fransa gibi ülkelerde de vaka sayısı geometrik bir artı gösteriyor.

İkinci bir dalga gelebilir

Öte yandan, Japan Times’ta yer alan habere göre uzmanlar, geçmişteki salgın hastalıkları göz önünde bulundurarak Çin’deki vaka sayısındaki azalmanın ikinci bir dalga yaşanmadan önceki sessizlik olabileceği konusunda uyarıyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.