Koronavirüs SalgınıManşet

Korona krizi: Çin’den iyi haberler, Arjantin’de karantina, Haiti’de ilk vakalar

0

Yeni tip koronavirüsün ilk ortaya çıktığı Çin’den iyi haberler gelmeye devam ediyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu art arda iki gün ülke içi kaynaklı virüs tespit edilmediğini söyledi. Perşembe kaydedilen 39 vakanın tamamını yurt dışından gelen “ithal vakalar” oluşturuyor.  Ancak, salgın diğer kıta ve ülkelerde geometrik bir artışla devam ediyor.

Worlometers’ın paylaştığı verilere göre dünya genelinde virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 48’e ulaştı. Toplam virüsün gördüğü vaka 245 bin 972 olurken bu vakalardan 88 bin 465’i iyileşme gösterdi.

Arjantin’de zorunlu karantina

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, salgınının önüne geçmek amacıyla ülkede 31 Mart’a kadar genel karantina uygulanacağını açıkladı. Karantina 20 Mart saat 00.00 itibariyle başlayacak. Ülkede bugüne kadar 128 koronavirüs vakası tespit edildi. Bu vakaların üçü ölümle sonuçlandı.

Virüsün hızlı bir şekilde yayıldığını hatırlatan Fernandez, “Arjantinlilerin sağlığını gözetiyoruz ve bu önlemi, ekonomik etkilerinin mümkün olduğunca az olmasını umarak alıyoruz. Herkes evinde kalmalı ve temel ihtiyaçlar için evden çıkmalı. Dükkanlar, marketler, eczaneler açık olacak” dedi.

Devlet Başkanı Fernandez, karantina süresi boyunca, Sahil Güvenlik, Jandarma, Federal ve Eyalet polislerinin sokağın güvenliğini sağlayacağını ve geçerli sebebi olmadığı halde sokağa çıkanlar için cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Haiti’de ilk vakalar

Devlet Başkanı Jovenel Moise, Kovid-19 test sonuçları pozitif çıkan 2 hastanın karantinada olduğunu belirtti. Moise, yeni tip koronavirüs nedeniyle “acil durum” ilan edilen ülkede, tüm hava alanlarının, deniz limanlarının, okulların ve fabrikaların kapatılacağını açıkladı.

New York’ta salgın yayılıyor, NBA’de yeni vakalar

New York’ta koronavirüs vaka sayısı ise geometrik artışını sürdürüyor. Vaka sayısının 4 bin 152’ye çıktığı şehirde salgın sebebiyle 27 ölüm yaşandı. ABD genelinde ise toplam ölüm sayısı 217’ye vaka sayısı ise 14 bin 366’ya yükseldi.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers’ın iki oyuncusunda daha yeni tip koronavirüs tespit edildi. İsimleri saklı tutulan oyuncularla birlikte NBA’de toplam salgın vakası 14’e yükseldi.

Avustralya, Avustralyalı olmayanlara kapatıldı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison da ülke genelindeki önlemleri sıkılaştırdı. Kovid-19’un ilk görüldüğü 25 Ocak’tan itibaren vaka sayısı 756’ya yükseldi. Yedisi ölüm ile sonuçlandı.

Başbakan Morrison, Avustralya vatandaşları, oturma izin olanlar ve onların aile fertleri haricindeki kişilerin bugün saat 21:00’den itibaren ülkeye alınmayacağını açıkladı. Yasak dışında tutulanlara da ülkeye girdiklerinden itibaren 14 gün boyunca kendi kendilerini karantinaya alma zorunluğu getirildi.

Fotoğraf: AA

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.