ManşetHayvan Hakları

Köpeğe cinsel saldırı davasında ikinci duruşma

0

Bartın’da bir köpeğe cinsel saldırıda bulunan şahısla ilgili görülen davanın ikinci duruşması Çarşamba günü 10.00’da görülecek. Temmuz 2021’de Bartın Kayadibi Çavuş Köyü’nde meydana gelen olayın kamera görüntüleri de bulunuyor.

Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği, Bartın Çevre Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, BurHak Çalışma Merkezi, Hayvan Hakları ve Etiği Derneği, Hayvan Hakları İzleme Komitesi, Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği, Hayvanlara Adalet Derneği ve Ankara, İstanbul, Gaziantep Baroları Hayvan Hakları Merkezleri olarak davayı takip edecek.

Bartın 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmaya ilişkin açıklamada bulunan Hayvan Hakları İzleme Komitesi tarafından şu ifadeler kullanıldı:

“Hayvana yönelik işlenen çoğu suç açığa dahi çıkmıyor, delil yokluğu ve yargı makamlarının görevini yerine getirmemesi sebebiyle kamu davası açılması aşamasına gelinemiyor.”

‘Kamuoyu oluşturmak cezaların önüne geçebilmek için çok önemli’

Her ne kadar Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan mevcut değişiklikler faillere yatarı olmayan cezalar öngörse de süren yargılamaları takip etmenin, duyurmanın ve kamuoyu oluşturmanın cezasızlığın önüne geçebilmek için çok önemli olduğunun belirtildiği açıklamada “Bu sebeple, her gün işkence ve cinsel şiddete maruz bırakılan tüm hayvanlar için bir kez daha adalet talep edeceğimiz davayı duyurmanızı, takip etmenizi ve duruşma sonunda yapacağımız basın açıklamamıza katılımınızı rica ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Kamera görüntüleri ile köpeğe cinsel istismarda bulunduğu görüntülenen şahıs, ilk duruşmada “yuvarlanıp köpeğin üstüne düştüm” ve “iktidarsızım” gibi savunmalar yapmıştı. Kamuoyu tepkisi üzerine tutuklanan ancak yedi gün içinde salıverilen failin konutu terk etmeme adli kontrol tedbiri de Aralık 2021’de kaldırıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.