ManşetTürkiye

Konya’daki katliama ilişkin yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunuldu

0

Konya’nın Meram ilçesindeki Hasanköy Mahallesi‘nde yaşayan ve ırkçı bir saldırı sonucunda Dedeoğulları ailesinden yedi kişinin yaşamını yitirdiği olay hakkında açıklama yapan ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

30 Temmuz günü gerçekleşen ırkçı saldırıda saldırganlar Kürt ailenin evini basmış, evde bulunan yedi kişiyi öldürdükten sonra evi ateşe verip kaçmıştı.

İhbar üzerine gelen itfaiye ekibi evde çıkan yangını söndürmüştü. Polis ise ev içerisinde silahla vurularak öldürülmüş Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu‘nun cesetlerini bulmuştu.

Daha önce de saldırıya uğramışlardı

Dedeoğulları ailesi daha önce 12 Mayıs’ta yaklaşık 60 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğramıştı. “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” tehditlerinin yapıldığı saldırıda dördü kadın yedi aile üyesi ağır yaralanmıştı.

Ancak saldırının ardından olayla ilgili yedi kişi tutuklanmış, beş kişi daha sonradan tahliye edilmişti.

‘Tüm sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz’

Avukat Abdurrahman Karabulut, yaptığı paylaşımda “Konya’daki katliam ile ilgili,’Yaşam hakkının ihlali’ gerekçesi ile, kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi ve görevi kötüye kullanma suçu işlediklerinden, hakim ve savcılar için HSK’ya, il emniyet müdürlüğü ve polisler hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunduk” bilgisini paylaştı.

Karabulut, yaptığı açıklamanın devamında “Dedeoğulları ailesinin savunma grubu avukatları olarak bundan sonraki süreçte de tüm sorumluların cezalandırılması için gerekli tüm başvuruları yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.