ManşetYerel

Konya’daki bisiklet yolu gittikçe uzuyor

0

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 2000’li yılların başından itibaren yapmaya başladığı bisiklet yolu 240 kilometreyi buldu.

sakaryaya-62-kilometre-bisiklet-yolu-yapilacak-IHA-20130319AW000775-4-t

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bisiklet yollarının artmasıyla ilgili yaptığı açıklamada,”Türkiye’de en fazla bisikletin kullanıldığı şehir olan Konya’da, örnek bisiklet yolları ile kullanıcılara güvenli ortam sağlandıklarını” ifade etti.

Enerji verimliliği, çevre dostu olması ve sağlıklı bir ulaşım aracı olması gibi özellikleri nedeniyle önemli bir ulaşım türü olan bisikletin yaygınlaşması için çalıştıklarını kaydeden Başkan Akyürek, yeni bisiklet yollarının yanı sıra bisiklet parklarının sayısının da arttırıldığını söyledi.

Konya’da ayrıca “Akıllı Bisiklet” uygulaması da bulunuyor. Belediye Başkanı’nın söylediğinde göre şehirde 500 akıllı bisiklet bulunuyor. Örnekleri Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde de olan bu bisikletleri kentliler gün içindeki ulaşım ve gezinti ihtiyaçları için kullanıp, şehirde 40 noktada bulunan durağa teslim edilebiliyor.

Başkan Akyürek, bisiklet yollarını 2023 yılı hedefleri kapsamında bin kilometreye yükseltmek ve bisiklet kullanımını teşvik etmek için çalışmaları sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

(Konhaber, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.