YerelHayvan HaklarıManşet

Konya’da köpek kulübesi yakıldı, dokuz yavru köpek yanarak can verdi

0
Fotoğraf: AA

Konya‘nın Karatay ilçesinde hayvanseverler tarafından bölgedeki köpeklerin barınması için yapılan kulübe yakıldı, içeride bulunan 10 yavru köpekten dokuzu hayatını kaybetti.

Karatay ilçesinin Tatlıcak Mahallesi‘nde boş arazide sokak köpeklerini beslemeye giden Fadim Göbel, burada yeni doğum yapmış köpek için oluşturdukları kulübenin yakıldığını fark etti. Yanan kulübeyi kontrol ettiğindeyse içerideki 10 yavru köpekten dokuzunun can verdiğini gördü.

‘Geriye bir yavru kaldı’

Bölgede yaklaşık 10 yıldır sokak hayvanlarını gönüllü olarak beslediğini belirten Göbel, “Yanan kulübe, anne köpek doğum yapacağı için kendisine ayarlanmıştı. Ben bunun kasten yapıldığını düşünüyorum. Çünkü içerisinde 10 yavrusu olan bir köpek kulübesinin yakılmasının insanlığa sığmayacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı. 

Fotoğraf: AA

İçeride dokuz yavru köpeğin yanarak can verdiğini belirten Göbel, “Geriye sadece bir yavru kaldı. Anne köpeğin sırtında da yanık izleri mevcut. Kurtulan yavrunun da üzeri küllenmiş vaziyetteydi. Üzerini temizleyip bakım yaptık” dedi. 

AA’ya açıklama yapan Fadim Göbel, yanmaktan kurtulan yavru köpek ve annesini koruma altına aldı. İkisi için yeni bir kulübe inşa edeceklerini ifade etti.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.