Manşet

Konya’da içi asit dolu varilleri boş arazilere bırakan üç kişi tutuklandı

0

Konya’nın Selçuklu ilçesi Kayacık Mahallesi ve Karatay ilçesindeki Tatlıcak Mahallesi‘nde bulunan boş arazilere içerisinde yanıcı madde olan çok sayıda varil bırakıldı.

Varillerden sızan atıklar yüzünden onlarca hayvanın ağır yaralandığı tespit edildi.

AFAD, varillerde yapılan incelemede içindeki kimyasal maddelerin, sülfürik asit, reçine solüsyonu ve çeşitli atık yağlar olduğunu belirlediğini açıkladı:

”Dün akşam saatlerinde 112 acil çağrı merkezimize gelen ihbarda Kayacık Mahallesi Aliya İzzet Begoviç Caddesi yakınlarında boş bir tarlada çok sayıda kimyasal varil bulunduğu variller içerinden dökülen kimyasal maddenin 20 kadar küçükbaş hayvanın ayağının asitle temas etmesi sonucu ağır şekilde yaralandığı bilgisi verilmiştir. KBRN(Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer)  kimyasal varillerde yapmış olduğu inceleme ve ölçümler sonucun da sülfürik asit, reçine solüsyonu ve çeşitli atık yağlar tespit edilmiştir. AFAD koordinasyonunda kimyasalların bertaraf edilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri bilgilendirilmiş ve kimyasallar bertaraf edilene kadar Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çevre güvenliği alınması sağlanmıştır. Gelişmeleri yakından takip etmekteyiz.”

Polisin başlattığı inceleme sonucunda yakalanan üç kişi, varilleri altı kamyon halinde farklı bölgelere bıraktıklarını itiraf etti. Gözaltındaki kşiler, ‘çevreyi kasten kirletme’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.