EnerjiManşet

Kömürlü termik santrallere karşı ortak adres: #KömürsüzÖmür

0

Türkiye’de kömürlü termik santralle karşı yürütülen imza kampanyaları KömürsüzÖmür adıyla ortak bir çatı altında toplandı. İsim seçiminde, santral karşıtı mücadelelerde sıkça kullanılan “Kömürsüz Ömür İstiyoruz” sloganından esinlenildi.

Change.org tarafından oluşturan bağlantı sayesinde Türkiye’nin dört bir yanında termik santralle karşı yürütülen imza kampanyalarına artık tek bir adresten erişilebilecek.

Sitede şu an, Muğla, Zonguldak, Çanakkale, Mersin ve İzmir dahil olmak üzere, Türkiye genelide açılmış 24 imza kampanyası yer alıyor. Ayrıca, imza kampanyalarındaki içerikler eşzamanlı olarak #KömürsüzÖmür twitter “hashtag”i altında da yayınlanacak.

Kömürlü Santraller Haritası: Kara Atlas

Türkiye’de kömürlü termik santralle karşı yürütülen mücadelelerle ilgili kaynaklardan bir diğeri ise Kara Atlas.

Greenpeace’in de desteklediği Kara Atlas’ta, mücadele verenler için yasal rehber, mücadeleyi sürdürenlerden haberler, hazırlanan bilimsel raporlar ve temiz enerjiyle ilgili bilgilere de erişmek mümkün.

Sitede yer alan “Kömürlü Santraller Haritası” sayesinde, üretimde olan, planlanmış veya inşaat halindeki termik santrallerin detaylarına ulaşılabiliyor.

Haber: Berkhan Çağlar Karaduman -Yeşil Gazete

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.