İklim KriziEkolojiManşet

Kömür madeni genişletilmesine karşı çıkan eylemciler bakanlık önündeki alanı kazdı

0

Londra’daki Yokoluş İsyanı aktivistleri Durham’daki kömür madeni alanının genişletilmesine dair teklife tepkilerini göstermek amacıyla İskan, Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.

Bakanlığın bahçesindeki toprak alanı kazan eylemciler “Zaten çukurdayız, daha fazla kazmayı bırakın” dedi. Eylem sonunda polis toplamda yedi kişiyi gözaltına aldı.

500 bin ton kömür

Banks Madencilik Durkham’da bulunan bir maden alanından 500 bin tonluk kömür çıkarımı için Durkham Belediyesine bir teklifte bulundu. Her ne kadar kömür sahasının genişletilmesine izin verilip verilmeyeceği Durkham İl Meclisi tarafından alınacak olsa da İskan, Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanı Robert Jenrick’in izni iptal etme yetkisi bulunuyor.

‘Kömür mirasımız, geleceğimiz değil’

Bakanlığın bahçesini kazarak gerçekleştirdikleri performatif eylemden sonra açıklama yapan Yokoluş İsyancıları “kömür bizim mirasımız, geleceğimiz değil” dedi. Açıklamada iklim krizini ve adaletsizliğini ele almak için gereken dönüştürücü çözümler, yalnızca az sayıda kişiye geçici iş sağlayan, yerel ekosistemi tamamen tahrip eden ve daha fazla emisyona sebep olan madencilik çalışmalarını içermiyor” denildi.

Maden alanı işgal edilecek

İklim aktivistleri daha önce de görüşmelerin yapıldığı 5 Şubat’ta Durkham İl Meclisi önünde eylem yapmış ve maden alanının genişletilmesi planının reddedilmesini talep etmişlerdi. Eylemciler 26 ve 28 Şubat tarihleri arasında maden alanını işgal etmeyi planlıyor.

Durkham İl Meclisi önündeki eylem. Fotoğraf: Nicholas Kasch

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.