EğitimManşet

Komşu meslektaşlarından Barış için Akademisyenler’e destek mesajı

0

Yunanistan Yüksek Öğrenim Akademisyenleri ve Araştırmacıları Federasyonu (POSDEP), Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin yanında olduğunu duyurdu: Katliam ve operasyonlar hemen durdurulmalıdır. Akademisyenlere karşı başlatılan ceza içerikli bu saldırılar suçtur.

12

Yunanistan Yüksek Öğrenim Akademisyenleri ve Araştırmacıları Federasyonu’nun açıklamasının tam metni şöyle:

“Bilindiği gibi Ankara yönetimi uzun süreden beridir Kürt halkına ve kendisine yönelen her türlü muhalefete karşı büyük bir saldırı başlatmış bulunuyor.

Kürt şehirleri savaş uçakları ve tanklarla bombalanmakta, on binlerce asker ve özel kuvvetler; ev ev, sokak sokak operasyonlar yaparak silah kullanmakta ve tutuklamalar gerçekleştirmektedir. Bütün bunlar devlet terörü sınırlarını aşmıştır. Barış, demokrasi ve özgürlük talep eden direniş seslerine ve Kürt hareketine karşı savaş başlatılmıştır. Yüzlerce kadın, çocuk, genç ve yaşlı katledilmişken hükümet operasyonların devam edeceğini açıklamaktadır.

Bu barbarlığa karşı çıkan 1300 akademisyen ortak bir bildiri yayınlayarak hükümetten katliamın, tutuklamaların ve operasyonların hemen durdurulmasını talep etmiş, ayrıca suça ortak olmayacaklarını belirtmişlerdir. Bu onurlu tutum Erdoğan ve Türk hükümetinin gazabına uğramıştır. Erdoğan akademisyenleri “terörist” ilan etmiş, arkasından tutuklamalar ve üniversitelerden uzaklaştırmalar başlatılmıştır. Ancak linç girişimleri akademisyenleri terörize edememiş tersine imzalar 2000’i geçmiş ve giderek artmaya devam etmektedir. Gazeteciler, yayınevleri, sanatçılar ve geniş bir aydın kesimi devamlı olarak barış isteyen bir bildirinin altına imza atmak suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğiz demektedirler.

Katliam ve operasyonlar hemen durdurulmalıdır. Akademisyenlere karşı başlatılan ceza içerikli bu saldırılar suçtur. Akademisyenleri ve düşüncelerini savunuyor ve onlarla dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz.

Akademisyenler yalnız değildir.”

 

(Kaos GL)

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.