Türkiye

Kolektif Kampı’nda gözaltılar serbest

0

6. Kolektif Yaz Kampı polis baskısıyla başladı. Türkiye’nin dört bir yanından kampa giden yüzlerce liseli ve üniversitelinin otobüsleri savcılık kararıyla durduruldu, otobüsler didik didik arandı. Araması olduğu iddia edilen 5 kişi kısa süre gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı

Bu yıl 6.’sı düzenlenen ve 11-17 Temmuz tarihlerinde İzmir Dikili Sotes Tatil Köyü’nde gerçekleşen Kolektif Yaz Kampı polis baskısı ile başladı. Türkiye’nin pek çok ilinden Dikili’ye giden otobüsler, Dikili Sulh Ceza savcılığından çıkartılan özel arama kararı ile saatlerce didik didik arandı. Polisler, kararı gerekçe göstererek çantaları ve çadırları bile tek tek inceledi.

İstanbul’dan yola çıkan otobüslerin aranmasında ve kimlik kontrolünde ise daha önce hakkında arama kararı olduğu iddia edilen 5 kişi kısa süre gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Sendika.Org’a konuşan Kolektifçiler gözaltıların taciz amaçlı olduğunu düşündüklerini, avukatların da girişimiyle sorunun çözüldüğünü ve yaklaşık 700 öğrencinin katıldığı kampın sorunsuz bir şekilde sürdüğünü belirttiler.

Sendika.Org

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.