Kolektif Kampı’nda gözaltılar serbest

6. Kolektif Yaz Kampı polis baskısıyla başladı. Türkiye’nin dört bir yanından kampa giden yüzlerce liseli ve üniversitelinin otobüsleri savcılık kararıyla durduruldu, otobüsler didik didik arandı. Araması olduğu iddia edilen 5 kişi kısa süre gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı

Bu yıl 6.’sı düzenlenen ve 11-17 Temmuz tarihlerinde İzmir Dikili Sotes Tatil Köyü’nde gerçekleşen Kolektif Yaz Kampı polis baskısı ile başladı. Türkiye’nin pek çok ilinden Dikili’ye giden otobüsler, Dikili Sulh Ceza savcılığından çıkartılan özel arama kararı ile saatlerce didik didik arandı. Polisler, kararı gerekçe göstererek çantaları ve çadırları bile tek tek inceledi.

İstanbul’dan yola çıkan otobüslerin aranmasında ve kimlik kontrolünde ise daha önce hakkında arama kararı olduğu iddia edilen 5 kişi kısa süre gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Sendika.Org’a konuşan Kolektifçiler gözaltıların taciz amaçlı olduğunu düşündüklerini, avukatların da girişimiyle sorunun çözüldüğünü ve yaklaşık 700 öğrencinin katıldığı kampın sorunsuz bir şekilde sürdüğünü belirttiler.

Sendika.Org

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

108 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri çalındı, BTK Google’dan yardım istedi

Verileri korumakla yükümlü olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

EN ÇOK OKUNANLAR