LGBTİ+ManşetTürkiye

Koceli’de homofobik saldırının faili ‘Fırat Delikanlı’ gözaltına alındı

0

İşitme engelli eşcinsel bir kişiye şiddet uygulayan ve bu anlara ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan “Fırat Delikanlı” rumuzlu kişi geçen üç günün ardından gözaltına alındı.

Homofobik saldırı sosyal medya üzerinden büyük bir tepki toplamış, #FıratDelikanlıTutuklansın etiketi üzerinden bir kampanya başlatılmıştı.

‘Henüz tutukluluk kararı yok’

Kocaeli Barosu Başkanı Avukat Bahar Gültekin Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada henüz bir tutukluluk kararının çıkmadığını, zanlının şu anda Emniyet’teki işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Gültekin, “Emniyette ilk ifadesi alınacak. Daha sonra savcılık mahkemeye sevk edecek. Sulh Ceza Mahkemesi ise karar verecek. Büyük ihtimalle yarın ya da cumartesi günü belli olur” ifadelerini kullandı.

Şiddete uğrayan ve şikayetçi olan E.E. isimli şahsın ise memleketi Aydın’a döndüğünü belirten Gültekin Aydın Barosu’nun E.E.’nin durumunu takip ettiğini söyledi. Gültekin, Kocaeli Barosu’nun da yargı sürecini yakından takip etmeye devam edeceğini söyledi.

Neler yaşandı?

Büyük bir tepki toplayan homofobik saldırı Kocaeli’de gerçekleşti. Daha sonradan isminin Fırat Kaya olduğu öğrenilen zanlı, şiddet uyguladığı kişinin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Paylaşımında “Erkek seks gay sapık şerefsiz duydum ne zaman gördüm tutum kavga yüzü parça kan ağır geçmiş olsun … sapık gay pislik” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada aynı şahsın faili olduğu söylenen bir şiddet fotoğrafı daha paylaşıldı. Bu fotoğrafta da şiddet uygulanan kişinin eşcinsel ve duyma engelli olduğu ifade edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada eylemi gerçekleştiren şüpheli F.K. ve ona yardım eden diğer şüpheliler hakkında “Kasten Öldürmeye Teşebbüs”, “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma”, “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal” ve ” Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Yayma” suçlarından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada ek olarak soruşturma kapsamında kolluk güçlerine şüphelilerin gözaltına alınması talimatı verildiği bilgisi paylaşıldı.

30 sabıka kaydı bulunuyor

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma sonucunda Fırat Kaya gözaltına alındı. DHA zanlının yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan 30 sabıka kaydı olduğunu aktardı.

DHA’nın aktardığına göre zanlının yakalanması ise olayla ilgisi olmayan bir kavgaya karışmasıyla oldu. Kavga ihbarına giden polis ekipleri yaptıkları kimlik kontrolünün ardından yakaladıkları kişinin hakkında soruşturma yürütülen Fırat Kaya olduğunu öğrendi ve gözaltı kararı verdi.

‘Siyasilerin söylemleri toplumdaki şiddeti artırıyor’

Yaşanan olayları Yeşil Gazete’ye değerlendiren Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar Gültekin söz konusu olayda bir nefret söylemi olduğuna da dikkat çekti.

Devletin ve hükümetin şiddeti engelleme ve tedbir alma görevi olduğunu vurgulayan Gültekin, siyasilerin söylemlerinde şiddeti çağrıştıracak sözler söylemesinin toplumdaki şiddet olaylarını artırdığına dikkat çekti.

Gültekin, “Sorumluluk sahibi kişilerin söylemlerine dikkat etmesi, kimseyi cinsiyeti cinsel yönelimi sebebiyle hedef göstermemesi gerekiyor” dedi.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.