İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Kobane davası 25 Nisan pazar günü görülecek

0

108 kişi hakkında hazırlanan Kobane İddianamesi‘nin mahkeme tarafından kabul edilmesinden sonra, duruşma için 25 Nisan pazar gününe tarih verildi. Duruşma, Ankara Sincan Cezaevi kampüsünde yapılacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “25 Nisan’ın pazar gününe denk geliyor olması dışında sorun yok. Acele ile ve takvime bile bakmadan yargılama yapılırsa böyle olur.” yorumunda bulundu.

‘Açıklanan iddianame yeni bir şey sanılmasın’

Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman ise konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Emir çok büyük yerden olunca Mahkemenin eli ayağı birbirine girmiş, duruşma tarihini 25 Nisan 2021 PAZAR gününe vermiş!” dedi. Karaman, ayrıca iddianamenin yeni olmadığını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi‘nin iddianamedeki suçları inceleyerek Demirtaş için derhal serbest bırakılmalı kararı verdiğini hatırlattı:

Bugün açıklanan iddianame yeni bir şey sanılmasın. Bu iddianamede yer alan suçlamaları AİHM Büyük Dairesi inceledi: ‘Ortada suç yok, Demirtaş derhal serbest bırakılmalı’ kararı verdi. Hiçbir hamle, Demirtaş ve arkadaşlarının siyasi rehine olduğu gerçeğini değiştirmiyor!”

Aralarından HDP eski eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş‘ın da yargılandığı iddianame devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozma, 37 kez insan öldürme gibi suçlamaları içeriyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.