Medya-İnternet

‘Kızıl hackerlar’a erişim engeli

0
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesine sızarak çok sayıda belgeyi ele geçiren ve ihbar postalarını kamuoyuyla paylaşan Kızıl Hackerların sitesi engellendi. Kızıl Hackerlar, zaten halka ait olan bir bilgiyi paylaştıklarını belirterek “100 yıl önce şeytan icadı diyerek ‘taşladıkları’ ampulu simge edinenlerin bizi hemen anlayışla karşılayacaklarını zaten beklemiyorduk” dedi 

Kendilerine ‘Kızıl Hackerlar’ adını veren sanal aktivistlerin dün Ankara ve Kırıkkale emniyet müdürlüklerinin internet sitelerine girerek çok sayıda belgeyi ele geçirdiklerini açıklaması ve ihbar postalarını yayımlamaya başlaması üzerine emniyet harekete geçti. Kızıl hackerların internet sitesi www.kizilhack.org Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından erişime engellendi.

Erişim engellenmesinin ardından Kızıl Hackerlar tarafından zorunlu bir açıklama ve bilgilendirme yapıldı. Eylemlerinin, ülkede bir gelenek halini alan ‘ihbarcılık’ kültürüne karşı yaptıklarını belirten Kızıl Hackerlar, “Amacımız zaten bize ait olan bilgiyi kamuoyuya paylaşmaktı” dedi.

‘Madem gizli değil neden sansürlüyorsunuz?’
Emniyetin yayımlanan bilgilerin ‘gizli olmadığı’ yönündeki ifadelerini değerlendiren hackerlar, “Biz de Emniyet Müdürü’ne katılıyoruz. Masum insanların ‘örgüt paketlerine’ alınarak ‘her eve bir mahkum kampanyası’nın düzenlendiği ülkemizde yayınladıklarımız nasıl gizli olabilir ki?” yanıtını verdi.

Yapılan açıklamada Emniyet Müdürü’ne “Eğer tarafımızca ele geçirilen belgeler gizli değilse, neden suç unsuru kabul edilerek sitemiz kapatılmaya çalışılıyor ve bizleri kriminalize ediyorsunuz? Sansüre başvurmanızdaki mantık nedir o vakit?” soruları soruldu.

Emniyet bilgisayarlarının ve sisteminin korsan yazılımlarla dolu olduğu bilgisini de veren Kızıl Hackerlar, gerçek adaletin emniyetin savcılık tarafından yargılanmasında olduğunu ifade etti. Hackerlar, emniyetin toplumun farklı muhaliflerine yönelik asılsız ihbarları bu kadar ciddiye almasını da sert bir dille eleştirdi.

‘Kavganız kabulümüzdür’
Kızıl Hackerlar, engelleme kararına ise şu sözlerle yanıt verdi:
“Burjuvazi tarafından yapılan her kavga daveti kabulümüzdür. Yakalanabiliriz ama bu onurlu insanlık savaşında ödeyeceğimiz bedellerden sadece biridir. Kim bedel ödemeden zafer kazandı ki! 100 yıl önce şeytan icadı diyerek ‘taşladıkları’ ampulu simge edinenlerin bizi hemen anlayışla karşılayacaklarını zaten beklemiyorduk!”

Engellemelere karşın yeni siteler ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıla bilgileri kamuoyuyla paylaşacaklarını açıklayan Kızıl Hackerlar, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:
“Sivas katliamı mahkemesini yıllardır sonuçlandıramayanlar, sitemizi 1 gün içinde jet hızıyla kapattılar”

Sendika.Org

You may also like

Comments

Comments are closed.