ManşetSivil Toplum

Kıymet Teyze’nin parkı mahkeme koruması altında

0

Edirne’de Kıymet Peker’in (75), iş makinesinin önüne sandalye koyup oturarak yıkımını engellediği çocuk parkıyla ilgili mahkeme kararını verdi. Edirne İdare Mahkemesi, parkın yıkılmasının hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

Al Jazeera Türk’den Murat Eğilmez’in özel haberine göre oy birliğiyle alınan kararda, bölgedeki kamu ve yeşil alan ihtiyacını karşılayan dava konusu parselin ticaret alanına dahil edilmesinin kamu yararına uygun olmadığı yönünde görüş bildiren bilirkişi raporuna atıfta bulunuldu.

33...

Edirne İdare Mahkemesi’nin karar metninde, “Bahsi geçen alanın ticaret bölgesine dahil edilmesine ilişkin 05.06.3013 tarihli Edirne Belediye Meclisi kararının, İmar Kanunu’nun ilgili esasları çerçevesinde şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığından hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmıştır.” denildi.

Davayı açan mahalleli Süleyman Sır, Kıymet Peker’in dozerin önündeki direnişiyle gündeme gelen parkın, yeşilin korunması anlamında Türkiye’nin sembol parklarından biri haline geldiği ve artık burada bir inşaat yükselebileceğini düşünmediğini ifade ederek, “Burada eski belediye meclisinin aldığı inşaat ruhsatı kararının iptali söz konusu. Davalı olan belediye, müteahhit firmanın yapacak bir şeyi yok, olaya müdahil ya da taraf değil. Ben ve Kıymet Teyze’nin damadı Ahmet Yalçınkaya, mahalleli adına belediyeyi dava etmiştik. Yaptıkları işlerin hukuka aykırı olduğunu iddia ettik, mahkeme de bizi haklı buldu” şeklinde konuştu.

(Al Jazeera Türk)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.