ManşetTürkiye

Kitap takas eden 7 öğrenciye soruşturma

0

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, kitap takas standı açan 7 öğrenci hakkında soruşturma başlattı.

Bilginin bir meta olmadığını ve mülkiyetinin de olamayacağını savunan Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrenciler İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde kitap takas standı açtı. Ancak bu duruma ‘göz yummayan’ Rektörlük, standı açan 7 üniversite öğrencisine soruşturma açtı.

Soruşturmanın ardından öğrenciler, kitaplarını parayla satmak yerine paylaşmayı tercih ettiklerini belirterek, her türlü baskıya karşı, “Bilgiyi satmıyoruz, kitaplarımızı paylaşıyoruz” sloganıyla kitap takas standı açmaya devam edeceklerini söylediler.

Soruşturma kapsamında öğrencilere sorulan sorular ise, kaçakçı şebekesine sorulacak türden sorular! Rektörlüğün garip soruları şöyle:

-26.12.2011 tarihinde iktisadi ve idari bilimler fakültesi bina içerisinde açılan ‘kitap değiştirme’ standını açan öğrencilerden biri miydiniz?

-Siz stant açma veya başka bir faaliyette bulunabilmek için rektörlük makamından izin alınması gerektiğini, aksi takdirde yapılacak işlemin suç olduğunu biliyor muydunuz? Veya izin almaya gerek duymadınız mı?

-Güvenlik görevlileri sizleri uyardığında standı kapatıp izin alma yoluna gitme yerine güvenlik görevlileri ile tartışmayı neden yeğlediniz?

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.