Doğa MücadelesiManşet

Kırklareli Ovası’na kurulması planlanan termik santral projesinde halk ÇED toplantısına izin vermedi

0

Kırklareli’ye bağlı İnece beldesine bağlı Tekkeşeyhler ve Dokuzhöyük mevkiinde, Deba Madencilik Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından yapılmak istenen; kömüre dayalı Eren-1 Entegre Termik Santrali projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci kapsamındaki ‘halkın katılımı toplantısı’, termik santral projesinin etkileyeceği köylerde ve İnece ilçesinde yaşayanlar tarafından engellendi.

Doğu Eroğlu’nun Diken’de çıkan haberine göre, İnece ilçesinde belirlenen toplantı salonuna gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve projenin yüklenicisi Deba Madencilik temsilcileri, binin üzerinde yurttaşın gösterdiği tepki sonrasında toplantı salonuna giremeden jandarma tarafından uzaklaştırıldı.

Bakanlık yetkilileri “Halk proje hakkında bilgi almak istemedi” ifadelerini içeren tutanak hazırlayıp ÇED sürecini devam ettirmek için girişimde bulunurken, İnece belediye başkanı ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, “Toplantı yapılamamıştır” tutanağı hazırladı.

Trakya Platformu, Kuzey Ormanları Savunması, TEMA, Greenpeace ve Lüleburgaz Kadın Platformu gibi kuruluşlar da bölge halkına destek için İnece’deydi.

Bölge halkı hazırladığı tutanağı Kırklareli’ndeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İnece Belediye Başkanı Şahabettin Vardar, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu gibi isimler imzaladı. Toplantının yapılamadığına ilişkin tutanak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da iletilecek.

Kırklareli Ovası verimli tarım arazileri ve hayvancılık ve süt ürünleri üretiminin yaygın olmasıyla biliniyor.

Kırklareli Ovası’na termik santrale tepki: Çocuklarımızın zehirlenmelerini istemiyoruz

 

(Diken)

You may also like

Comments

Comments are closed.