ManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu’ndan SOL Parti ve TİP’e ziyaret

0
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı gündemli toplantısının ardından ilk resmi ziyaretini SOL Parti’ye yaptı.

Deprem sonrası hükümet politikasına tepki gösterdikleri ve istifa talep eden  İstanbul ve Mersin eylemleri polis müdahalesiyle engellenen SOL Parti’ye Kılıçdaroğlu’nun ziyareti “destek ve geçmiş olsun” çerçevesinde gerçekleşti.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen’in aralarında bulunduğu heyet CHP liderini, Mithatpaşa Caddesi’ndeki parti genel merkezinin kapısında karşıladı. Kılıçdaroğlu’na ise CHP’den Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke eşlik etti.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Kemal Bey’e nazik ziyareti için öncelikle teşekkür ediyoruz. Deprem sonrasında hep beraber büyük bir dayanışma seferberliği içerisindeyiz. Bugün bu görüşmemiz, dayanışma deneyimlerimizi paylaşmak, Türkiye toplumunda yaratılan bu güzelliği hep birlikte nasıl çoğaltacağımızı, yaralarını sarmaya birlikte nasıl devam edeceğimizi konuştuk. Deneyim paylaşımında bulunduk.” dedi ve şöyle devam etti:

Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin, Kızılay protestolarında Mersin’de üç, İstanbul’da 77 parti üyesinin göz altına alınmasıyla ilgili bir geçmiş olsun ziyareti de olduğunu söyleyen İşleyen, “Önümüzdeki süreç hem dayanışmanın sadece deprem bölgesinde değil, Türkiye toplumsal muhalefetinin, tüm muhalefetinin iktidarın yeni baskılarına karşı dayanışma ve birlik içerisinde olmasını çok önemsiyoruz. Bu ziyaretin böylesi bir anlamı var. Evet, dayanışmayı birlikte örgütleyenler iktidarın her türlü baskısına karşı da mücadeleyi de yan yana olmayı da becerecek. Türkiye toplumuna karşı büyük bir kötülük besleyen bu iktidara karşı omuz omuza duruşu bütün muhalefet önümüzdeki süreçte gösterdi” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı: Sol Parti üzerine düşeni yapacak

Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığının gündeme gelip gelmediği ve SOL Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek verip vermeyeceği sorusu üzerine İşleyen, “Biz bu konuyu ele almadık. SOL Parti açısından şunu söyleyebilirim. AKP kurulduğundan bugüne, 2010 referandumundan bugüne bu ülkenin bu iktidardan kurtulması için mücadele ettik” diyerek şunları kaydetti:

“Türkiye’de Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bütün halka karşı kötülüklerle dolu bir iktidar olduğunu bu deprem süreci içerisinde de gördük. Halkın yararına hiçbir şey yapmayıp sadece halka parmak sallayan, öfkeyle küfreden, tehdit eden iktidarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla biz önümüzdeki süreçte kötülük iktidarına son verme mücadelesinde SOLParti son derece nettir. Sorumluluğumuzu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da net bir şekilde yerine getireceğiz. Bu süreçte tüm muhalefetin bir ortak adayının olmasını, ortak politikanın gelişmesini çok önemli buluyoruz. Biz bu sorumlulukla davranacağız. SOL Parti de bu konuda üzerine düşeni yapacak.”

TİP ziyareti

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra  Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile bir araya geldi.

TBMM’de gerçekleşen görüşmede Kılıçdaroğlu’na, genel başkan yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay eşlik etti.

Erkan Baş’ın heyetinde ise TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün ile  İstanbul Milletvekili Ahmet Şık yer aldı.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmadı.

Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından TBMM’deki makamına geçti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.