ManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu’ndan CHP grubuna veda: Umutluyum be dostlar, gerçekten umutluyum

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından bugün (7 Mart) ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu “Bu kürsüye veda etmek için buradayım. Bu satırları kaleme almak benim için de hiç kolay olmadı” dedi.

“Bu coğrafyanın neresinde yaşıyorsanız, huzur içinde yaşamanızı isterim” diyen Kemal Kılıçdaroğlu,  ülkeden bereketin fışkırmasını, dostluğun kadim olmasını istediğini yineledi.

“Tanımasak bile birbirimize yürekten selam vermenizi isterim. Yeni bir başlangıç için bulunan tüm sıkıntıları aşalım istiyorum. O görkemli, güzel Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü toplantıda kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Kürsüye veda eden Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, “Tüm yaşanmışlıkları arkada bırakarak bu kürsüye veda etmek kolay olmuyor. Bu kürsü benim evim, sizler de benim yol arkadaşlarımsınız. Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum. Hoşgeldiniz. Bay Kemal’in yol arkadaşı olmak zordur. Bay Kemal’in yol arkadaşı ıstıraplıdır, uzun ve incedir. Tehlikelerle doludur. Başınıza her an her şey gelebilir. Bay Kemal’in parası pulu da yoktu, sarayı da yoktur. Hakkında her türlü algı yapılmıştır. Sizler Bay Kemal’le yürümeye karar verdiniz. Sizin bu tercihinizi yüreğime yazdım. Bay Kemal’in sizler gibi gerçek dostları vardır. Siz Hak, dost bilirsiniz. Hepinizi yürekten kutluyorum. Başınızı hep dik tuttunuz” dedi ve ekledi:

“Karanlığın üzerinizi kaplamasına izin vermediniz. Zalimlerin tahtlarını yıkmaya çok yakınız. Sizin gibi yol arkadaşları olduğu için onur duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun, hakkınızı helal edin.”

‘Meral Hanım merttir’

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e ilişkin de konuştu:

“Umutluyum be dostlar, gerçekten umutluyum. Yelkenlerimizi hareket ettirecek rüzgarları düşünüyorum. Bu deliliği hep birlikte yapacağız. İYİ Parti’nin sayın Genel Başkanı Meral Akşener ile yapacağız. Çünkü Meral Hanım merttir, büyük mücadeleler veriyor. Ana kucağını da çok iyi bilir yeri geldi mi masaya vurmasını da çok iyi bilir.”

Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın diğer parti liderlerine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

“Temel Bey [Karamollaoğlu] bilgedir, cesurdur. O hepimizin iyi tanıması gereken siyasi aktördür, bilgedir.

Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı [Ahmet] Davutoğlu ile bitireceğiz bu deliliği. Gerçek bir entelektüelliği vardır.

DEVA Partisinin Genel Başkanı Ali Babacan ile bitireceğiz. Bu genç liderle Türkiye’nin perişanlığına son vereceğiz.

Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin Bey [Uysal] ile de son vereceğiz. yürekli, cesur bir liderdir.”

‘İmamoğlu, evladım; Yavaş, dostum’

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na “evladım”, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘a “dostum” diye seslendi:

“Ve iki kişi karşımda oturuyordu. Evladım Ekrem İmamoğlu. O da yanımda olacak. Dostum Mansur Yavaş, o da buradadır.

Tüm bunlar geçecek şafak tatlı bir gülümsemeyle doğacak. Başardık diyeceğiz, başardık. Ve gerçekten başaracağız.

Hakkınızı helal edin.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.