ManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu’na ‘petrol şirketleri karşıtı’ başdanışman: Jeremy Rifkin

0

Yeni başdanışman sürdürülebilirlik uzmanı, fosil yakıt karşıtı

77 yaşındaki yeni başdanışman Jeremy Rifkin, Pennsylvania Üniversitesi Wharton İşletme Okulu ve Massachusetts Turfts Üniversitesi’ndeki Fletcher Hukuk Okulu’nda ekonomi ve uluslararası ilişkiler eğitimi gördü. Yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı bir aktivist olarak bilinen Rifkin, bilimsel ve teknolojik değişikliklerin ekonomi, işgücü, toplum ve çevre üzerindeki etkisi hakkında çok satan 20 kitabın da yazarı. 

Dünyanın pek çok yerinde iş, hükümet, emek ve sivil toplum forumlarında sık sık konuşmacı olarak yer alan Rifkin’in sürdürülebilir, karbon sonrası ekonomik çağ vizyonu, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler tarafından onaylandı ve dünya liderleri tarafından benimsendi.

Rifkin’in danışmanlık yaptığı ülkeler arasında Avrupa Birliği, Çin Halk Cumhuriyeti, Almanya, İspanya; liderlerden ise Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Portekiz Başbakanı Jose Socrates ve Slovenya Başbakanı Janez Janša da bulunuyor.

1970’lerde büyük petrol şirketlerine ve biyoteknoloji endüstrisine karşı çıkan Jeremy Rifkin, kâr amacıyla gıdaların genleriyle oynanması çalışmalarına da soğuk bakıyor ve doğal yaşamı savunuyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.