ManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu SADAT’a gitti, ardından Erdoğan’a seslendi: Öyle heveslere girişme

0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekilleri, sürpriz bir şekilde Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi‘nin (SADAT) önüne gitti.

Binanın içine alınmayan CHP’liler, dışarda açıklamalarda bulundu.

“Önünde bulunduğumuz SADAT paramiliter bir kuruluştur, terörist yetiştiren bir kurumdur” diyen Kılıçdaroğlu, “Seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliği sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu SADAT ve Saray’dır” dedi.

Hangi gerekçe ile danışman yaptın?

Türkiye’ye Suriye’den milyonların gelmesinde SADAT’ın en büyük rolü oynadığını söyleyen CHP lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a seslendi: “Sen bu kuruluşu hangi gerekçe ile danışman yaptın ve hangi gerekçe ile onlarla çalıştın? Kamuoyunun dikkatini çekmek isterim ki bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var. Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, suikast ve teftiş… “

SADAT, en son organize suç örgütü lideri Sedat Peker‘in iddialarıyla gündeme gelmiş, Suriye iç savaşında Cihatçılara destek vermekle suçlanmıştı. Kurucusu Adnan Tanrıverdi, 2016 yılından 2020’ye kadar Cumhurbaşkanı Danışmanlığı yapmıştı.

“Biz Kuvayi Milliyeciyiz” sözleriyle devam eden Kılıçdaroğlu, ” SADAT’çılardan, tetikçilerden korkacak kişiler değiliz. Korkanlar kapılarını açmayanlardır. Kendilerinden bilgi almak istedik ama korkularından yuvalarına sığındılar. O yuva onları kurtarmaz” dedi.

Öyle heveslere girişme

Ziyaretinin ardından Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından da dikkat çeken paylaşımlar yaptı.

CHP lideri, Erdoğan’a hitaben şunları söyledi:

“Al şu paramiliter artıklarını, ne yaparsan yap. Seçim yaklaştıkça zulmünü artırma niyetindesin biliyorum. SADAT’tan da medet umuyorsan bil ki her türlü pisliğe karışmış bu zorbalardan zerre korkuyorsak namerdiz!

Siyasi cinayetler demiştim. Karanlık odaklar var demiştim. Hangi maşalar kullanılacak bu karanlık işlerde? Kimler hangi hedefler için devreye girecek? Her türlü kaostan SADAT gibi paramiliter danışmanlar sorumlu tutulur. Bil. Öyle heveslere girişme.”

Mafyacıklar, sokaklarımızı size teslim etmeyeceğiz

“Erdoğan şunu sakın aklından çıkarma. Muhalefet yüreklidir. Muhalefet cesurdur. Muhalefet Türkiye’dir. Buradan mafyacıklara da sesleniyorum. Size de sokaklarımızı teslim etmeyeceğiz” mesajının ardından halka seslenen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle bitirdi:

“Bu seçim olacak. Seçim güvenliği ne pahasına olursa olsun sağlanacak. Sizler sandığa gidip rahatça oyunuzu vereceksiniz. CHP var. 100 yıldır buradayız. Merak etmeyin.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.