İstanbul SözleşmesiManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu: O zorba gidecek, İstanbul Sözleşmesi geri gelecek

0
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı kararıyla çıkmasını da gündemine aldı.
 
“Bir kişiye bütün yetkilerin verildiği ülke felaket ülkesidir. Devleti yöneten kadroların asgari düzeyde kendi tarihlerini bilmesi lazım. Eğer Türkiyede TBMM Başkanı Montrö Sözleşmesi‘nin ne anlama geldiğini bilmiyorsa o koltukta oturamaz. Oturmamalıdır. Şimdi efendim ben öyle söylemedim. Bırakın onları!
 
Bir gece yarısı bir kararla TBMM’nin iradesine ipotek kondu mu konmadı mı? Kondu! İstanbul Sözleşmesi ne oldu? Meclis Başkanı’ndan bir haber var mı? TBMM’nin iradesini ipotek altına alamazsın diyor mu, diyemiyor. Neden, koltuğunu bir kişiye borçlu. Bir kişiye hizmet ediyor. AK Parti ve MHP milletvekillerinin tamamı ama tamamı TBMM’de bir kişiye hizmet ediyor. İradesini bir kişiye teslim edenler milletin vekili olamazlar. Sarayın ve milletin vekilleri ayrıdır. Biz milletin vekiliyiz. Bir daha ifade edeyim, o zorba gidecek İstanbul Sözleşmesi geri gelecek!

Cumartesi Annelerinin yargılanmasına tepki

Kinle ve öfkeyle devlet yönetilemeyeceğini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi annelerine açılan davayı da hatırlattı:

“Cumartesi Anneleri nedir? Veya Diyarbakır’daki anneler. Kimi eşini kimi çocuğunu arıyor. Peki devletin görevi nedir? Bu annelerin taleplerini karşılamaktır. Cumartesi anneleri diyor ki oğlumu arıyorum bari mezarını gösterin. Hak arayan anneleri toplayıp yargılıyorsunuz. Hangi devlet anlayışında bu vardır. Hakkı teslim etmesi gereken devlet kişinin hakkını elinden alıyor. Neden hakkını talep ettin diye mahkemeye çıkarıyorsun… Yargıya müdahale etmenizden itibaren devletin en temel organında çürüme başlar. ”

‘ÇAYKUR’a 210 kişilik mevsimlik işçi kadrosuna 23 bin kişi başvurdu’  

Kılıçdaroğlu, ÇAYKUR’a 210 mevsimlik işçi alınması için açılan ilana 23 bin kişinin başvurduğunu belirterek, “AK Parti’ye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim, bu tablodan memnun musunuz? Memnun olmadığınızı biliyorum. İçinizden bazılarınızın çocuklarının çok iyi yerlerde olduğunu da biliyorum; bir değil birden fazla maaş aldıklarını da biliyorum. Ama bu ülkenin evlatları hepimizin evlatlarıdır. Bu ülkenin evlatlarından bir kişi bile işsizse oturup özellikle parlamento çatısı altındakilerin oturup düşünmesi lazım. Niye evlatlarımız işsiz? ” diye sordu. 

You may also like

Comments

Comments are closed.