ManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu: Gemiyi limana sağlam götüreceğim, değişimin önünü açacağım

0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçiminden bu yana ilk kez partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısında konuştu.

Seçimleri kaybetmesinin ardından gelen eleştirileri saygıyla karşıladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, kendisine oy verenlere teşekkür etti.

“Ben CHP’nin bir üyesi olması şerefini ömrüm boyunca taşıyacağım, bu şeref benden aileme kalacak olan en kıymetli mirastır” ifadelerini kullanan CHP lideri, “Ben bir genel başkan olarak partimin sadece yakın geleceğini değil uzun hedefli yapısını da düşünüyorum. Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin” dedi.

Partisindeki ‘değişim‘ çağrılarına değinen Kılıçdaroğlu, Kurultay sürecine işaret etti. Kılıçdaroğlu, “Değişimin önünü açacağım. Hiçbir zaman değişimin önünü tıkayan bir kişi değilim, değişimin önünü tamamen açacağım” ifadelerini kullandı.

‘Değişimin parçası olmayan isteyenler bireysel beklentiden arınmalı’

Yeni dönemdeki değişimin ve yeniliğin parçası olmak isteyenlere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Değişimin parçası olmak isteyen bireysel beklentiden arınmalı” vurgusu yaparak “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Gençlere seslenmek istiyorum gelin üye olun köklü mücadelemize destek olun. Kapımız her aydınlığa açıktır” ifadelerini kullandı.

‘Atalay parlementodaki yerini almalı’

Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay‘ın seçilmesine rağmen cezaevinde tutuklu bulunmasına tepki göstererek, “Mazbatayı aldığı tarihten itibaren bu arkadaşımız tutuklu. Biz CHP olarak nerede haksızlık hukuksuzluk varsa o haksızlığın giderilmesi için mücadele ederiz. Önemli olan bir milletvekilinin Anayasa’ya aykırı olarak hapishanede tutulmasıdır” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Atalay’ın mazbatasını almasına rağmen halen tutuklu olmasını haksızlık ve hukuksuzluk olarak nitelendirerek “TBMM’nin onurunu haysiyetini koruyacak olan bir numaralı isim Meclis Başkanı, suskun davranamaz. Milletvekilinin derhal hapisten çıkıp gelip yemin etmesi gerekiyor. Keşke bu konuşmayı hiç yapmasaydık. Daha acı olanı ise Adalet Bakanı’nın tutukluyla hükümlüyü ayıramayan bir pozisyonda olmasıdır” diye konuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.