ManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumu’na da alınmadı

0

Et ve Süt Kurumu‘ndan randevu isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alınmadığı kurumun önünde konuştu.

Derin Yoksulluk Ağı Temsilcisi Hacer Foggo ve CHP’li milletvekilleriyle birlikte açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Buradan Saraya ve sarayın yetkililerine açık ve net bir çağrı yapıyorum: Beşli çeteye verilen imkanların, dolarların en azından binde birini bu ülkenin yoksul aileleri için harcasalar, emin olun hiçbir çocuk yatağa aç girmez” dedi.

Foggo ise basına, “Belediyelerin sosyal hizmet yetkililerine ‘Gittiğiniz evlerde yetersiz beslenme nedeniyle gelişim bozukluğu olmayan bir çocuk gördünüz mü’ diye sordum, ‘Görmedik’ dediler. Yoksul mahallelerde bu çocuk kaç yaşında diye sorun, yedi yaşındaki çcouk dört yaşında gösteriyor. Her evde bir kronik hastalık var. Bunlar aslında yoksulluğun, açlığın belirtileri. Cep telefonlarını değil, bunları sorun” açıklamasını yaptı.

Üreticinin saray hükümetinden 211 milyar lira alacağı var

Et ve Süt Kurumu’nu aradığını fakat randevu verilmediğini açıklayan Kılıçdaroğlu, “Kurum, bütün parti milletvekilerine hesap veren bağımsız bir kurumdur. Et ve süt kurumu çiftçinin, üreticinin yanında olmalı. Bu kurumun kaynaklarını birilerine peşkeş çekerseniz, çocuklar yatağ aç girer” dedi.

“Çiftçinin, besicinin üreticinin saray hükümetinden 211 milyar tl alacağı var” diyen CHP lideri, “Çiftçinin parası gasp edilmiş, beşli çeteye tahsis edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Daha önce TÜİKve Milli Eğitim Bakanlığı‘na da gittiğini ve bu kurumlara alınmadığını hatırlatan Kılıçdroğlu, “Burada bulunmamın temel nedeni, çocukların haklarını savunmak” dedi

Bayramdan sonra Milletin Sesi mitinglerine başlayacağız

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında, Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı’nın sözlerine atıfta bulundu:

“Yarın damızlık hayvanlar bittiğinde et sıkınıtısı, süt sıkıntısı başlayacak; hayvansal ürünleri, kısacası içecek ayranı bile bulamayacağız. Bugün süt üreticilieri perişan, markette kutu sütü 15 liradan alıyorsunuz. Bir kilo kıyma 100 liraya dayandı. hangi asgari ücretli, maaşsız aile,  çocuğuna kıyma, düzenli süt alabilecek?” 

“Bayramdan sonra  sonra Milletin Sesi mitinglerine yeniden başlayacağız. Millet kürsüye çıkacak ve kendi sorunlarını anlatacak” açıklamasında bulunan Kılıçdaroğlu, “Benim yaptığım çağrı, Türkiye’de siyaset kurumunun halkın gözünde saygınlığını sağlamaktır. 21. yüzyılda Türkiye’sinde de bir çocuk yatağa aç giriyorsa bu ülkenin itibarına ket vurur” ifadelerini kullandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.