DünyaKadınManşet

Kıbrıs’ta kadın cinayetlerine ‘kırmızı ayakkabılı’ protesto

0
Kıbrıslı kadınlar, kadın cinayetlerine karşı, ‘kan’ı simgeleyen kırmızı ayakkabılarıyla protesto eylemi yaptı.

Kıbrıs’ta, Rum Teğmen Nikos Metaksas‘ın birlikte olduğu beş kadını boğarak öldürdüğünün ortaya çıkmasının ardından 26 yaşındaki bir kadın da eski sevgilisi tarafından öldürülünce kadınlar sokağa çıktı. Sofia Zinonos isimlı kadının öldürülmesi sonrasında Kıbrıs’taki kadın örgütleri, kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla Rum Polis Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Eylemde cinayet kurbanı kadınların ‘kanını simgeleyen’ kırmızı ayakkabılar kaldırıma dizildi.

‘Aşk zarar vermemeli’ 

 ‘Daha nereye kadar’ pankartlarıyla sokağa çıkan kadınlar, cinayetlerin bir an önce engellenmesi gerektiğini ifade etti. Kadınların yanına gelen Rum Polis Genel Müdürü Kipros Mihailidis de kadınların korunması ve eksiklerin giderilmesi için tüm çabayı göstereceği sözünü verdi. Kadınlar da, “aşk zarar vermemeli” sloganları eşliğinde emniyetin önünden ayrıldı.

Son 20 yılda 37 kadın öldürüldü

Kıbrıs’ta seri katil olduğu ortaya çıkan Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Subayı Nikos Metaksas, birlikte olduğu beş  kadını öldürdükten sonra bavullarla ülkedeki farklı göllere atmış, bu kadınlardan ikisinin çocuklarını da öldürmüştü. Rum Subay, 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Geçen hafta da Petros Papandoniu, tartıştığı eski sevgilisi Sofia Zinonos’u öldürüp, intihar etmişti. Güney Kıbrıs’ta son 20 yılda 37 kadın cinayete kurban gitti

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.